Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Duurzame koeltechniek met GWP nul

 

Adsorptie- en adiabatische koeling samen in één luchtbehandeling systeem maakt mechanische koeling overbodig.

Teneinde tijdens warme dagen een hoge elektriciteitsvraag te vermijden, heeft Menerga de nieuwe thermisch aangedreven koeltechniek AdiabaticDX CarbonFree ontwikkeld en geïntegreerd in de Adconair luchtbehandelingskasten.

Bijzonder is dat de koeling van de inblaaslucht wordt geleverd door een combinatie van een gesloten adsorptiekoelcircuit en een speciaal hiervoor ontworpen indirecte adiabatische koeling. Een externe koeltoren voor het regeneratieproces van de adsorptie is daardoor niet nodig.

Deze koeltechniek gebruikt geen elektriciteit voor aandrijving van een compressor. In plaats hiervan wordt proceswater van tenminste 55°C tot 90 °C  gebruikt, bijvoorbeeld van een duurzaam warmtenet of thermische zonnecollectoren.

Het systeem levert ook in hoogzomer lage inblaastemperaturen en maakt hoge rendementen voor koeling mogelijk. Het koudemiddel R718 (water), toegepast in  de voorkoeling en de adsorber, heeft een GWP van nul. In tegenstelling tot andere natuurlijke koudemiddelen, is het daarbij niet brandbaar of giftig.

Menerga is exposant op Vakbeurs Energie en dus van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch (hal 5, stand A.008). Vakbeurs Energie is gratis te bezoeken door middel van voorregistratie.

Ga terug