Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Een halt aan vocht en schimmel

 

Leven in een ziek huis is niet goed: vervuilde of vochtige lucht heeft een nadelige invloed op de gezondheid van de bewoners.

Tijdens het koken kunnen er in de keuken heel wat vochtige dampen en geurtjes vrijkomen. En ook in de badkamer stapelt vochtige lucht zich snel op. Leven in een ziek huis laat duidelijke sporen na. Om schimmel, geurhinder en andere ongemakken te voorkomen, is het daarom essentieel om alle ruimtes 24/7 te ventileren. Maar hoe?

Een huis met een ongezond binnenklimaat genezen, doe je met een ventilatiesysteem met slimme vraagsturing op basis van CO₂- en vochtmetingen, genaamd de DucoBox Silent Connect met boxsensoren. Op die manier kan de slimme woonhuisventilator tijdig detecteren wanneer er een opstoot is van vochtige en/of vervuilde lucht.

Met de DucoBox Silent Connect met boxsensoren beschikt u over een woonhuisventilator, die dankzij boxsensoren, automatisch een signaal krijgt om meer lucht af te voeren wanneer nodig en in de juiste hoeveelheid. Deze energiezuinige afvoerventilator met gelijkstroommotor levert jaarlijks een besparing op tot zo’n 70 euro ten opzichte van een ventilatie-unit met wisselstroommotor.

Bovendien is er met de DucoBox Silent Connect geen enkele reden meer om het ventilatiesysteem uit te schakelen, want zoals de naam al doet vermoeden, gebeurt de luchtafvoer op een uiterst stille manier. Zo garanderen een dubbele wand en akoestische bodemplaat een minimaal geluidsvermogen van minder dan 27 dB(A) in leefzones.

Niet enkel de prestaties en de energiezuinigheid van de ventilator zijn belangrijk, maar ook het gebruiksgemak ervan. Zo kan het systeem alle componenten via bekabelde (wired) verbindingen met elkaar laten communiceren. Een ideale oplossing in situaties waarbij draadloze communicatie niet of moeilijk toepasbaar is.

Ook is de DucoBox Silent Connect verkrijgbaar met Duco's Communication Print voor een eenvoudige connectie met de nieuwe Duco Ventilation App. Zo kunnen installateurs op een snelle, gemakkelijke en gebruiksvriendelijke wijze alle gewenste informatie uit een gemonteerde ventilatiebox aflezen.

Dankzij een goed doordachte installatiewizard en automatische probleemdetectie verzekert deze gratis applicatie de gebruiker van een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. Bovendien geeft de gebruiksvriendelijke interface in één oogopslag een prima beeld van de werking en de prestaties van het gekozen ventilatiesysteem.

De optimale gemoedsrust in combinatie met een eenvoudige montage en onderhoud van het volledige ventilatiesysteem zonder ingrijpende werkzaamheden te moeten uitvoeren, maakt van de DucoBox Silent Connect de ventilatieoplossing bij uitstek om vochtophoping geen kans te geven.

Duco’s totaaloplossingen zijn van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te aanschouwen in de Brabanthallen Den Bosch, op standnummer F043 in Hal 3 van Vakbeurs Energie.  

Duco is exposant op Vakbeurs Energie en daarmee van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch: hal 3, stand F.043.

Ga terug