Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Een hoger niveau in stadsverwarming

 

Stadsverwarming biedt veel mogelijkheden om de CO2-uitstoot te verlagen en het comfort te verhogen.

Het wordt beschouwd als de meest effectieve manier van warmtedistributie en er is wereldwijd krachtige politieke steun voor de implementatie ervan. Het zou een beduidend lagere koolstofvoetafdruk hebben en goedkopere energie opleveren voor consumenten, die bovendien niet veel aandacht zouden hoeven te besteden aan de installaties in hun huis of gebouw.

Grundfos iSOLUTIONS introduceert een hoger niveau van intelligentie voor pompsystemen in stadsverwarmingssystemen, met oplossingen die het hele systeem optimaliseren en verder gaan dan alleen individuele componenten. Grundfos levert intelligente pompen, cloud-connectiviteit en digitale diensten voor een betere netwerkbesturing, overzicht en SCADA-integratie.

Hoofdpompen zijn het kloppende hart van elk stadsverwarmingssysteem. Zij pompen warm water vanuit de elektriciteitscentrale of het ketelhuis naar de substations. Aangezien het water door vele kilometers leidingen moet worden geduwd alvorens zijn bestemming te bereiken, zijn sterkte en betrouwbaarheid essentieel.

Omdat zelfs een marginale afwijking een enorme impact heeft op het energieverbruik, test Grundfos al zijn hoofdpompen standaard volgens ISO909906:2012 acceptatiegraad 3B. Alle pompen kunnen op aanvraag worden getest volgens graad 2 en tot graad 1U zonder negatieve toleranties, wat zorgt voor aanzienlijke besparingen op het energieverbruik.

Grundfos is exposant op Vakbeurs Energie en daarmee van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch: hal 4, stand C.017.

Ga terug