Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Een oplossing voor droge lucht

 

In het streven naar het energiezuinig maken van gebouwen wordt onterecht veelal geen luchtbevochtiging toegepast.

Want: niet-bevochtigen kost minder energie. En dat is goed voor het energielabel. Maar: niet voor het binnenklimaat. Wereldgezondheidsorganisatie WHO schat dat 1 op de 3 kantoorgebouwen symptomen van het sick building syndroom vertonen.

Dat kan leiden tot hoofdpijn, droge ogen, keelpijn, een droge huid, vermoeidheid, een gebrek aan concentratie en een gevoel van duizeligheid. Een lage luchtkwaliteit kan astma en allergieën verergeren. Virussen en bacteriën leven langer: slijmvliezen drogen uit en besmettingsgevaar neemt toe.

Uit studies is gebleken dat gezonde lucht (tussen de 40-60% RV) op kantoor helpt om ziekteverzuim te voorkomen en om de productiviteit en het comfort van werknemers te vergroten. Maar hoe realiseer je op energiezuinige en hygiënische wijze een gezonde luchtvochtigheid?

Cumulus ontwikkelde een kantoorbevochtiger voor kleine ruimten, met lage plafonds. Deze hogedrukbevochtiger heeft een ingebouwde ventilator en kan eenvoudig worden gericht, zodat bevochtigd wordt op de juiste plek. Het afsluitsysteem garandeert een druppelvrije verneveling.

Nog interessanter is dat de bevochtiger koud water vernevelt in plaats van stoom. Deze adiabatische bevochtiging onttrekt energie aan de lucht om water te verdampen. Zo wordt sterk bespaard op energiekosten; goed dus voor portemonnee en milieu.

Cumulus Nederland BV is exposant op Vakbeurs Energie (van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch) en zal te vinden zijn op stand F.023 in Hal 3.

Ga terug