Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Een simpele oplossing voor LT-radiatoren

Het toepassen van warmtepompen als primaire warmtebron voor woningen vraagt een nieuwe kijk op de huidige warmte afgiftesystemen.

Met het sluiten van de gaskraan en het stopzetten van de productie van gasgestookte CV ketels, lijkt de overheid stappen te gaan zetten in de richting van een gasloos Nederland. De warmtepomp wordt daarbij naar voren geschoven als hét alternatief voor de huidige gasgestookte verwarmingssystemen in de Nederlandse woningen. De aandacht lijkt daarbij vooral op de voedingsbronnen te liggen en veel minder op de afgifte systemen. Met name in de gebouwde omgeving zal het verlagen van de temperatuurtrajecten, wat nodig is bij het toepassen van warmtepompen, drastische gevolgen hebben voor de aanwezige afgifte systemen.

De ClimateBooster is een add-on radiatorventilator waarmee zonder te hoeven sleutelen, conventionele hoge temperatuur radiotoren en convectoren geschikt gemaakt kunnen worden voor het toepassen van lage temperatuur verwarming. Hierdoor wordt een aanwezig hoge temperatuur afgiftesysteem getransformeerd naar een afgiftesysteem dat geschikt is voor het toepassen van warmtepompen. Doordat de ventilatoren van de ClimateBooster het principe van de natuurlijke trek van radiatoren versterken, wordt de betreffende ruimte ook nog eens sneller op de gewenste temperatuur gebracht en dat met een egalere temperatuurverdeling. Met andere woorden: meer comfort, met minder energie!

ClimateBooster neemt van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober als exposant deel aan Vakbeurs Energie, in de Brabanthallen in Den Bosch, en is daar te vinden in Hal 3, op standnummer C.072.

Ga terug