Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Eerste hulp bij warmtepompkeuze

 

Het is niet makkelijk voor consumenten om een warmtepomp te kiezen. De Warmtepompverkenner weet raad.

Zij biedt snel inzicht in welk type warmtepomp in welke woonsituatie geschikt is en welke besparingen verwacht kunnen worden. De tool kan geïntegreerd worden in elke website, zodat bijvoorbeeld installatiebedrijven, gemeentes en energieloketten hun websitebezoekers kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden.

De Warmtepompverkenner stelt vragen over de woning en haar bouwjaar, de gezinssamenstelling, of deze (extra) is geïsoleerd en wat het gasverbruik is. De gebruiker krijgt een verkennend advies over welk type warmtepomp goed in zijn/haar situatie zou passen en inzicht in de investeringskosten, de maandelijkse kosten en de duurzaamheid van de oplossing.

De Warmtepompverkenner is interessant voor onder meer installatiebedrijven, gemeentes en energieloketten. Niet alleen door de extra warmtepompinformatie; de tool bespaart ook tijd als het gaat om bijvoorbeeld telefoontjes van zich oriënterende particulieren, die doorverwezen kunnen worden naar de verkenner op de website.

Er is ook een Pro-versie beschikbaar voor installatiebedrijven. Deze ondersteunt installateurs bij het adviesproces door digitalisering van klantopnames, het bieden van relevante informatie en het geven van een indicatie van het type warmtepomp. Ook kunnen leads uit de Warmtepompverkenner er direct worden ingeladen.

De Warmtepompverkenner is een initiatief van Business Development Holland, dat onder de vlag van Warmtepompstrategie aanwezig is op Vakbeurs Energie, van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch (hal 3, stand B.018). Vakbeurs Energie is tijdelijk gratis toegankelijk voor professionals via deze registratielink.

Ga terug