Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Efficiënter verwarmen door extra straling

 

Meer comfort en een efficiëntere Cv-installatie, samen met een lagere energiefactuur en CO2-uitstoot.

Producten en technologieën worden steeds meer ontwikkeld (ook) om energie te besparen. Ook worden producten die al jaren bestaan, verbeterd en efficiënter. De Henrad en Stelrad ECO radiatoren zijn daarvan een goed voorbeeld: geperfectioneerde uitvoeringen van de paneelradiator, met een hoger rendement en comfort.

Een radiator verwarmt op twee manieren: via convectie (de luchtstroom die opgewekt wordt langs de verwarmde platen en convectielamellen) en via stralingswarmte (de directe warmte die je voelt, net als de warmte van de zon). Bij een gewone paneelradiator is de verhouding ongeveer 80/20. De stralingswarmte zorgt echter niet voor het behaaglijke gevoel in huis.

Dat was voor Henrad en Stelrad het uitgangspunt voor de ontwikkeling van hun ECO radiatoren. Door het opgewarmde water door die radiator te sturen, stijgt de stralingswarmte met de helft en is de gevoelstemperatuur hoger. De huisthermostaat kan daardoor zeker een graad lager worden ingesteld, resulterend in een besparing van energieverbruik van 6% per graad).

De voor- en achterplaat maken het verschil bij deze radiatoren: de voorplaat wordt eerst warm, waardoor zij een maximum aan stralingswarmte afgeeft. De achterplaat is koeler en vormt een scheiding met de koude muur erachter, waardoor er minder warmte verloren gaat. De voorste plaat geeft dus een hoger rendement, terwijl de achterplaat minder verlies genereert.

  • Tot 50% hogere stralingswarmte
  • Tot 53% hogere oppervlaktetemperatuur in de voorste plaat
  • Tot 6% besparing door een lager ingestelde thermostaat
  • 23% minder energieverbruik door snelle opwarming
  • 20% besparing door minder warmteverlies aan de achterzijde
  • Tot 6% besparing door een vooringesteld thermostatisch ventiel
  • Geschikt i.c.m. lage temperatuursystemen en systemen o.b.v. hernieuwbare energie

Stelrad en Henrad zijn present op Vakbeurs Energie en dus van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch (hal 3, stand C.060). Vakbeurs Energie is gratis toegankelijk voor professionals. Inschrijven kan tot en met maandag 8 oktober via deze registratielink.

Ga terug