Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Energy Storage Day 2018 tijdens Vakbeurs Energie

 

Op woensdag 10 oktober, tijdens en op Vakbeurs Energie, vindt de Energy Storage Day plaats. Met bijna alles over opslag.

De markt voor energieopslag is volop in beweging. Zowel opslag achter de meter als bulkstorage ontwikkelen zich razendsnel. In Nederland zijn dit jaar veel nieuwe projecten gerealiseerd of in ontwikkeling genomen en het einde is niet in zicht. Ook aan de onderhandelingstafels van het klimaatakkoord zijn opslag en conversie vaak genoemd.

Tijdens de Energy Storage Day 2018 krijgt u de meest recente feiten, inzichten en verwachtingen van experts en worden concrete projecten met innovatieve technologie gepresenteerd. Het programma:

14:00 - Aanvang en opening

Energy Storage NL, het platform van technologie-, energie-, netwerk- en kennisbedrijven in de energieopslag, groeit snel dankzij een indrukwekkend programma aan activiteiten en projecten. Ook de sector groeit met double-digit cijfers. Opslag is dé groeimarkt van de energietransitie. Spreker is Jillis Raadschelders – voorzitter Energy Storage NL en Business Director Decentralised Energy Transition DNV GL.

14:20 - Energieopslag en -conversie gamechanger van het Klimaatakkoord

Hans van der Spek is namens FME en aangesloten branches onderhandelaar aan de tafel elektriciteit van het klimaatakkoord. Energieopslag en –conversie speelt een belangrijke rol in het conceptakkoord dat voor de zomer werd gepresenteerd. Tijdens de Energy Storage Day geeft Van der Spek een toelichting op de rol van opslag en conversie in het klimaatakkoord. Van der Spek is bestuurder Energy Storage NL en programmadirecteur Cleantech bij FME.

14:40 - Pitches

Technology pitch door Energy Storage NL lid

14:50 - TenneT Flexibility Roadmap en Energy Storage

TenneT heeft een visie uitgebracht op flexibiliteit in het energienetwerk. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor energieopslag. TenneT heeft daarom ook een online tool ontwikkeld om de business case van verschillende energieopslagtechnologieën door te rekenen. Spreker is Joris Besseling, Electricity Market Developer bij TenneT.

15:05 - Slimme opslag leidt tot verlaging systeemkosten

Berenschot heeft berekend dat het toepassen van een Ecovat leidt tot een verlaging in de kosten van lokale distributienetwerken t.o.v. een all electric systeem. Spreker is Bert den Ouden, Managing Director Energy & Sustainability bij Berenschot.

15:20 - Pitches

Technology pitch door Energy Storage NL lid

15:30 - Waarom investeren in energieopslag?

De business case van energieopslag is in veel gevallen nog moeilijk rond te krijgen. Toch zijn er investeerders die volop inzetten in energieopslag. Rene Savelsberg vertelt wat hem drijft om te investeren in o.a. Greenflux en Sonnen. Spreker is Rene Savelsberg, CEO bij SET Ventures.

15:45 - Call to action: energieopslag en veiligheid – Energy Storage NL

De groei van Energieopslagsystemen in de gebouwde omgeving gaan gepaard met vraagstukken over veiligheid en inpassing van energieopslag in de leefomgeving. De Nederlandse energieopslagindustrie gaat daarom in samenwerking met stakeholders richtlijnen opstellen. Spreker is Stefan Olsthoorn, Energy Storage NL.

15:50 - Pitches

Technology pitch door Energy Storage NL lid

16:00 - Afsluiting

Na afloop van de Energy Storage Day is er een netwerkborrel op het Energy Storage Paviljoen.

De Energy Storage Day wordt georganiseerd op woensdag 10 oktober, van 14:00 tot 16:00 uur in de Hertog Zaal van de Brabanthallen, in samenwerking met Energy Storage NL, tijdens Vakbeurs Energie. Inschrijving voor dit event kan via de gratis bezoekersregistratie van Vakbeurs Energie. Let op: Vakbeurs Energie is alleen toegankelijk voor professionals.

Ga terug