Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Energy Storage Day: Energietransitie kan niet zonder opslag


Op woensdag 13 oktober is er tijdens Vakbeurs Energie weer de Energy Storage Day. Want iedereen is het er wel over eens dat de energietransitie niet mogelijk is zonder voldoende opslagcapaciteit. Maar hoe ver zijn we al? En is er wel een sluitende business case?

Energy Storage NL wil bedrijven, kennisinstellingen, overheden en financiers op een betekenisvolle manier met elkaar verbinden zodat er voor energieopslag duurzame business cases ontstaan die een bijdrage leveren aan een succesvolle transitie naar schone, betrouwbare en betaalbare energie. Dit jaar is ESNL voor de 6e keer op rij aanwezig met een paviljoen met haar leden en een side event: Energy Storage Day 2021.

Inmiddels is iedereen het erover eens, we gaan energieopslag ontzettend hard nodig hebben in de energietransitie. De Nederlandse netbeheerders voorspellen in hun ‘Energiesysteem van de toekomst’ rapport dat er in 2050 tientallen gigawatts aan batterijvermogen in Nederland beschikbaar is. Om dat te kunnen realiseren wordt het tijd om aan de slag te gaan. Maar, hoe zit het nu met de business case?

Tijdens de Energy Storage Day 2021 onderzoeken we hoe het ervoor staat met de business case van verschillende energieopslag-technologieën en hun toepassingen. We staan stil bij de markten, verdienmodellen en barrières in de business case van energieopslag. Zoals elk jaar wisselen we hierbij inhoudelijke presentaties af met pitches van de Energy Storage NL deelnemers die zich op de Vakbeurs Energie presenteren.

Meer informatie staat hier. Aanmelden voor de Energy Storage Day geschiedt via de reguliere bezoekersregistratie

Ga terug