Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Etherma voorziet 47 appartementen van infraroodverwarming

 

Met Van Nie Vastgoed realiseert het Hengelose Etherma Benelux BV 47 comfortabele huurwoningen met infraroodverwarming.

De appartementen worden gebouwd aan de Boslaan in Emmen, volgens het ‘groen + wonen’ principe. Zij worden voorzien van moderne gemakken als een luxe keuken, modern sanitair, een eigen buitenruimte en eigen parkeerplaatsen. Domesta is eigenaar van het complex en zorgt voor de verhuur van de appartementen, die geschikt zijn voor 1 á 2 personen.

Elk(e) appartement en studio wordt verwarmd met infrarood stralingspanelen van Etherma. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een balansventilatie met warmteterugwinning en wordt warm water geleverd door een elektrische boiler. De benodigde energie hiervoor wordt opgewekt door zonnepanelen. De geschatte energie die wordt opgewekt voor de studio’s is 1320 KW/h per jaar en bij de appartementen 1750 KW/h.

Het grootste voordeel is dat een elektrisch verwarmingssysteem geen jaarlijks onderhoud nodig heeft zoals bijvoorbeeld een warmtepompinstallatie of een traditionele cv installatie. Domesta geeft aan dat het juist bij kleinschalige appartementen en studio’s interessant is om elektrische verwarming toe te passen.

Een adviseur schreef infraroodverwarming voor vanwege de mogelijkheid om per ruimte de verwarmingsbehoefte te kunnen bepalen. De opdrachtgever overwoog vanuit financieel oogpunt ook nog plaatsing van elektrische convectoren, maar uiteindelijk gaf het comfortniveau van de stralingspanelen de doorslag.

Etherma Benelux BV is exposant op Vakbeurs Energie (van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch) en zal te vinden zijn op stand C.020 in Hal 4.

Ga terug