Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Bredenoord - Our energy, Your power

Exposant aan het woord: Bredenoord - Our energy, Your power

Energieopslag en zonnepanelen als slimme oplossingen voor verduurzaming van mobiele en tijdelijke energie.

Aan back-up-stroom worden steeds meer eisen gesteld op het gebied van uitstoot, duurzaamheid en rendement. Of het nu gaat om een noodstroominstallatie of extra stroom bij onderhoud of evenementen. Bredenoord biedt verschillende oplossingen om stil, emissieloos en zuinig te kunnen werken.

Een kansrijke techniek daarvoor is energieopslag. Slimme hybride combinaties van batterijen met aggregaten, het net of zonnepanelen zorgen dat minder brandstof nodig is. Bijvoorbeeld de ESaver van Bredenoord. Daarmee is gemiddeld 70% aan diesel te besparen. Dat scheelt geld en veel CO2-uitstoot. In een ESaver levert de batterij als eerste de stroom. Alleen als er een grote stroomvraag is of de batterij leeg is, slaat het aggregaat aan. Daarmee is de ESaver een ideale oplossing voor bijvoorbeeld camerabeveiliging en verlichting. Zeker omdat de installatie zo in te regelen is dat het ’s nachts stil is. Naast de ESaver is ook de Smart Powerbank beschikbaar, een losse batterij waarmee u uw eigen installatie permanent kunt verduurzamen.

Nog meer rendement is te halen door de ESaver (of Smart Powerbank) te combineren met zonnepanelen. Hiervoor is er bijvoorbeeld de kant-en-klare Mini SunBox. Een set zonnepanelen die op elke 20ft container past, is de eerste stroombron. De batterij wordt daarmee opgeladen en geeft stroom als de zon weg is. Pas als laatste schakelt het aggregaat bij. Bij een groot project van Boskalis in het oevergebied van de Waal bij Afferden, Deest en Druten is hiermee recent nog 86% brandstof bespaard! In zonnige weken is het aggregaat daar zelfs helemaal niet nodig.

Slimme hybride combinaties zijn niet alleen succesvol op plaatsen zonder netaansluiting. Het maakt het ook mogelijk een bestaande netaansluiting optimaal te benutten. De laatste tijd loopt de vertraging bij netbeheerders bij het realiseren van grotere netaansluitingen steeds verder op. De wachttijd is te overbruggen door een batterij of aggregaat te koppelen aan de netaansluiting. De benodigde stroom komt eerst gewoon uit de netaansluiting. Pas bij grotere stroomvraag, bijvoorbeeld als een extra machine wordt bijgeschakeld, springt de batterij of het aggregaat bij. Onder meer concertcentrum Oosterpoort en een groot wegrestaurant in Apeldoorn maken hier gebruik van.

Stil en emissieloos werken met energieopslag is ook mogelijk als veel stroom in een keer nodig is. Bijvoorbeeld bij onderhoud aan industriële systemen, netovernames of evenementen. De Big Battery Box, een 20ft container met lithium-ion batterijen, heeft een capaciteit van 600 kWh en kan binnen een uur opladen en ontladen. De Big Battery Box kan energie opslaan uit het net, zonnepanelen of wind en aggregaten. De installatie is ook in te zetten in onder meer een smart grid, voor peakshaving of in een noodstroompool.

Voordelen van energieopslag via Bredenoord

Stil en zonder CO2-uitstoot

  • In combinatie met het net, zonnepanelen en aggregaten
  • Flexibel en mobiel
  • Minder brandstofverbruik
  • Koppelbaar tot meerdere MW’s
  • Verduurzamen van bestaande back-upstroom doordat aggregaten minder vaak hoeven te draaien
  • Zowel tijdelijk (huur) als vast (koop)

Bredenoord - Our energy, Your power is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op VAKBEURS ENERGIE, in Hal 6. Deelnemen als exposant? Klik hier voor meer informatie.

Ga terug