Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Kenter

Exposant aan het woord: Kenter

Stichting Carmelcollege kon verduurzamen en fors besparen met behulp van Kenter. In gesprek met Niels van der Wal.

Met energievoorzieningen en meetdiensten helpt Kenter bedrijven en organisaties te verduurzamen. Zo ook Stichting Carmelcollege met hun ruim 50 schoollocaties door heel Nederland. Veel locaties, dus ook veel kansen om energie te besparen! “We waren al een tijdje bezig met verduurzamen, maar hadden geen enkele vorm van data opgebouwd” aldus Niels van der Wal van Stichting Carmelcollege.

De 86 bestaande grootverbruikmeters waren ondergebracht bij diverse meetbedrijven. Kenter heeft alle meters overgenomen en hiermee een besparing van € 600,- per vestiging, per jaar weten te realiseren! Een prachtig resultaat dat mede dankzij het online portal Meetdataplus is behaald. Met behulp van Meetdataplus heeft Stichting Carmelcollege namelijk inzicht per locatie, per dag gekregen. Zij signaleren nu direct waar de meeste energie verbruikt wordt en kunnen het resultaat van besparingen snel terugzien in Meetdataplus.

Goede communicatie

Niels van der Wal vertelt: “We hebben echter niet alleen voor Kenter gekozen vanwege hun voorstel, maar vooral omdat het goed voelde. We vinden het belangrijk om een samenwerking te hebben die goed voelt als je in een langdurige veranderingsproces zit. Het is vooral mensenwerk om dit goed ingericht te krijgen.”

Niels vervolgt: “Een voorbeeld was het vervangen van de meters op de scholen. Dat was een uitdaging, maar het proces verliep snel en vlekkeloos. Kenter was pro-actief en had de planning goed met ons afgestemd. Daardoor hebben we geen hinder ondervonden of de lessen op school moeten onderbreken. De communicatie met Kenter is ook super. We hebben een vast contactpersoon en daardoor wordt er snel geschakeld. We weten wat er gaat gebeuren en Kenter houdt ons netjes op de hoogte van de stand van zaken met periodieke overzichten.”

Toekomstplannen

“Kort geleden hebben we aanvullend nog een GTV-scan laten maken door Kenter. Een quick win investering waarmee we € 10.000,- per jaar besparen. En we hebben plannen om in de toekomst ook zelf energie op te wekken door zonnepanelen op de daken. Voor dit project zijn we al in gesprek met Kenter. Ervaring heeft ons geleerd: op het moment dat je achter de wet aan loopt, liggen de kosten hoger dan als je erop vooruitloopt” sluit Niels af.

Kenter is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op Vakbeurs Energie, in stand A020 in Hal 6. Wilt u Vakbeurs Energie  bezoeken? Uw gratis ticket regelt u hier!

Ga terug