Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: NIBE

Lagere energiekosten, meer comfort en minder CO2-uitstoot.

“Het terugwinnen en hergebruiken van warmte uit ventilatielucht bespaart energie en is beter voor het milieu.”

“De warme ventilatielucht die een mechanisch ventilatiesysteem naar buiten afvoert, zit nog vol bruikbare energie. Een ventilatielucht/water warmtepomp van NIBE wint deze warmte heel efficiënt terug en voorziet een woning of appartement daarmee duurzaam van ventilatie, cv-verwarming en warmtapwater. Het resultaat: lagere energielasten, een hoger comfort, gezonde binnenlucht én een schoner milieu.”

“NIBE levert – als enige in de markt – een serie ventilatielucht/water combi warmtepompen die een kant-en-klare oplossing bieden voor mechanische ventilatie, cv-verwarming én de bereiding van warmtapwater. Twee modellen leveren extra comfort door middel van voorverwarming van toegevoerde ventilatielucht. De warmtepompen zijn bij uitstek geschikt voor gasloze (all-electric) installaties. In bestaande situaties worden ze met name toegepast als vervanging van de mechanische ventilatiebox én de cv-ketel samen, al passen ze ook prima in een hybride installatie.”

“De ventilatielucht/water warmtepompen F370, F470, F730 en F750 van NIBE gebruiken geen bodemwarmte of buitenlucht als bron, maar winnen heel efficiënt energie terug uit afgevoerde warme ventilatielucht. Twee modellen kunnen bovendien energie aan de buitenlucht onttrekken. Een bodembron of buitenunit is dus overbodig. Hierdoor zijn de warmtepompen uitstekend toepasbaar in nieuwbouw, maar ook voor het verduurzamen van bestaande installaties. Met de herwonnen energie voorzien ze woningen en appartementen op duurzame wijze van een gezond en comfortabel binnenklimaat en een royale hoeveelheid warmtapwater. Het resultaat: lagere energiekosten, meer comfort en minder CO2-uitstoot.”

“Met een geadviseerd toepassingsgebied voor verwarming tot 5 kW warmtepompvermogen zijn de ventilatielucht/water warmtepompen van NIBE breed inzetbaar in woningen en appartementen met een vloeroppervlak tot 200 m2.”

“Overige kenmerken en voordelen:

  • Het resultaat van bijna 40 jaar ervaring met warmtepomptechniek
  • Combi-uitvoering met geïntegreerde boiler (170 of 180 liter)
  • Voorzien van de maximaal haalbare energielabels (A+ tot en met A+++) in hun klasse!
  • Overzichtelijk kleurendisplay, intelligente regeling en communicatiemodule voor beheer op afstand
  • Snelle en eenvoudige installatie op een klein (60 x 62 cm) vloeroppervlak
  • ISDE-subsidie: € 1.350,- (F370/F470) of € 1.700,- (F730/F750)”

NIBE is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op VAKBEURS ENERGIE, in stand C072 in Hal 3. Deelnemen als exposant? Klik hier voor meer informatie.

Ga terug