Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Spirair

 

Exposant aan het woord: Spirair

"Spirair Luchttechniek uw partner voor energiezuinige en comfortabele ventilatieoplossingen voor de ‘kleine’ utiliteit?"

"Spirair Luchttechniek is al meer dan 25 jaar een partner van veel installatiebedrijven op het gebied van ventilatie. Tijdens het gehele bouwproces, van ontwerp tot en met het inbedrijfstellen, kunnen zij een beroep doen op onze expertise."

"Er worden steeds hogere eisen gesteld aan comfort en binnenmilieu. Daarnaast bepaalt de Europese wet- en regelgeving dat niet alleen het ontwerp van ventilatiesystemen energiebesparend moet zijn maar ook het systeem zelf, minder energie mag verbruiken. Dat vereist meer integratie tussen de opwekker voor warmte en/of koeling en het ventilatiesysteem."

"Om met al deze eisen en eigen wensen op de meest ideale wijze een project te realiseren, werkt Spirair Luchttechniek samen met alle partijen die betrokken zijn bij de realisatie: de opdrachtgever of eindgebruiker, de adviseur, de aannemer en de installateur."

"Is bij een nieuwbouwproject de situatie al complex, een ventilatiesysteem inpassen in bestaande bouw kan vanwege het gebrek aan ruimte een zeer lastige puzzel zijn. Gelukkig heeft Spirair Luchttechniek veel puzzelstukjes ter beschikking. Niet alleen standaard luchtkanalen en roosters maar ook diverse soorten en types luchtbehandelingskasten."

"Met deze verschillende luchtbehandelingskasten kunnen we zowel centrale als decentrale ventilatiesystemen realiseren. Centraal met één luchtbehandelingskast geschikt voor meerdere ruimtes en decentraal met één luchtbehandelingskast per ruimte."

"In kantoren, gezondheidscentra, restaurants en winkels kiezen ze vaak voor de centrale luchtkastbehandelingskast HR85. De HR85 heeft een warmtewiel waardoor ook vochtterugwinning mogelijk. Dit heeft een groot effect op de comfortbeleving in een pand. De HR85 met capaciteiten van 700m3/h tot 12.000m3/h kan zowel binnen als buiten als op een dak opgesteld worden."

"Is de vochtterugwinning niet gewenst of is juist een zeer hoog warmteterugwinrendement van belang dan is de HR95 met tegenstroomwisselaar een mooie oplossing. De HR95 leveren we met capaciteiten van 800m3/h tot en met 6000m3/h. De horizontale uitvoering heeft een extra laag profiel waardoor deze gemonteerd op het dak minder zichtbaar is vanaf de straat. Zowel de HR85 als de HR95 kunnen worden voorzien elektrische voorverwarming, en verwarming of koeling op basis van water (C/O) of DX."

"Voor de decentrale ventilatiesystemen hebben we twee oplossingen: de Alfa flat of de WhisperAir. De Alfa flat, de naam zegt het al, is ontworpen voor montage in een verlaagd plafond. Met een tegenstroom warmtewisselaar heeft de Alfa flat daarbij een uitstekend rendement."

"Voor klaslokalen hebben we de WhisperAir. De WhisperAir met capaciteit van 400, 700 en 1000m3/h is specifiek voor klaslokalen ontworpen. Bij de ontwerpcapaciteit blijft het uitgestraald geluid onder de 33 dB(A) en voldoet de WhisperAir aan de  ‘Frisse Scholen Eis klasse B'."

"Alle luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een zeer uitgebreide regeling maar kunnen ook gekoppeld worden aan het gebouwbeheerssysteem middels Regin modules, ModBus of BACnet."

Spirair Luchttechniek (en de HR85, de Alfa flat en de WhisperAir) is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op Vakbeurs Energie, in stand D018 in Hal 3. De beurs gratis bezoeken? Klik hier.

Ga terug