Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Techcomlight B.V.

Exposant aan het woord: Techcomlight B.V.

Daglicht in de gebouwde omgeving is een absolute must: de manier waarop daglicht binnenkomt is van invloed op de uitstraling van het vertrek.

Bij voorkeur willen we namelijk niet alleen een mooi verlichte ruimte, maar ook nog dat diezelfde verlichting past bij het interieur en design van de betreffende ruimte. Voor een stijlvol pand, zowel interieur als exterieur, heeft Solatube dé duurzame oplossing. De standaardset van de Solatube daglichtbuis is een duurzaam systeem, omdat het bijdraagt aan het reduceren van energie en de kosten daarvan. Voor strengere eisen omtrent duurzaam bouwen en ondernemen, zoals passief bouwen, zijn er ECO varianten van de Solatube daglichtbuis ontwikkeld.

De ECO variant heeft de beste mate van isolatie én een optimale lichttoetreding. Hierdoor is het mogelijk daglicht naar binnen te brengen, zonder dat er extra warmte binnenkomt of naar buiten verdwijnt. Deze ECO varianten zijn uitgerust met een extra koepel, isolatielens en geïsoleerde dakopstand. Hierdoor worden isolatiewaardes tot wel 0,5 W/m²K behaald waardoor hij voldoet aan de strengste normen van passiefbouw volgens het keurmerk van Passief Bouwen.

Solatube lost daglichtvraagstukken op. Voor elke ruimte, van toilet tot distributiehal, is een passende Solatube. Het innovatieve daglichtsysteem vangt met een kleine koepel het daglicht op. Door middel van de meest reflecterende buizen met een reflectiewaarde van 99,7% wordt zonlicht getransporteerd naar iedere gewenste plaats. Voor de afwerking aan het plafond kan worden gekozen uit een divers aanbod van ronde en vierkante plafondplaten, passend bij ieder interieur. Dankzij het kleine formaat van de sparing van de Solatube zijn constructieve aanpassingen vaak overbodig.

Solatube introduceerde dit jaar verschillende nieuwe designs voor het daglichtsysteem. De vernieuwde koepel van de daglichtbuis is verkrijgbaar in diverse ronde varianten, maar is ook als ‘vlakke’ variant voor hellend dak verschenen (verkrijgbaar voor Ø 35 cm). Op deze manier wordt het daglicht op precies dezelfde manier getransporteerd, alleen het grote verschil is dat het er visueel anders uitziet. Esthetisch verantwoord noemen ze dat!

Het huis op een stijlvolle manier verlichten met daglicht is mogelijk met de vierkante plafondplaat. De meest recente toevoeging aan de serie vierkante plafondplaten is de ‘verzonken’ plafondplaat. Er wordt gekozen voor deze plafondplaat als je houdt van een strakke afwerking, passend bij een modern interieur. Deze stucbare plafondplaat ligt namelijk geheel vlak met het plafond en is daarmee in contrast met andere plafondplaten. Denk aan deze manier van verlichten als je net even die boost aan het interieur wil geven! Een ‘wow-effect’ gegarandeerd!

De toepassingsmogelijkheden van Solatube zijn nagenoeg onbegrensd; in platte en hellende daken, door een gevel of door de grond. Dankzij goede samenwerking met andere bedrijven, zijn er voor ieder daktype dakdoorvoeren mogelijk. Daarnaast zijn de producten van Solatube voorzien van CE-markering en voldoen de Solatubes voor utiliteitsbouw aan het FM keurmerk. Voor specifieke wensen en eisen op het gebied van daglicht kunt u te allen tijde contact opnemen met de daglichtprofessionals van Techcomlight, zij helpen u graag verder!

Techcomlight B.V. is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op VAKBEURS ENERGIE, in stand D.021 in Hal 4. Deelnemen als exposant? Klik hier voor meer informatie.

Ga terug