Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: ThermIQ

Exposant aan het woord: ThermIQ

ThermIQ's missie is om comfortabele warmte te bieden op iedere gewenste plek. Zo gezond, betaalbaar en duurzaam mogelijk.

ThermIQ is producent van krachtige infrarood verwarmingspanelen met hoog rendement. Het hoofdkantoor zit in Rotterdam en de productie faciliteit zit in Buchen, Duitsland. Wij bieden oplossingen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Een kleine greep uit de toepassingsgebieden: bedrijfshallen, kantoren, zorg, onderwijs, retail en kerken. Vaak gaat het om volumineuze ruimtes welke lastig zijn te verwarmen en maar voor een deel door personeel worden gebruik. Voor de zakelijke markt zijn er daarom vele voordelen aan onze verwarmingspanelen. Zo kun je aan zone-verwarming doen, zodat je alleen verwarmt waar het nodig is en dus veel kosten kunt besparen. Zoals één van onze klanten het opschrijft: "Met infrarood hebben onze werknemers direct op de werkplek warmte." Deze klant bespaart op deze manier 53% op zijn verwarmingskosten. Daarnaast zorg je voor comfortabele warmte. Een eigenaar van een retail zaak omschrijft het als volgt: "Ik vind het geweldig. Mensen komen binnen en zeggen wat is het lekker warm hier en ze hebben niet in de gaten waar het vandaan komt." Andere voordelen zijn o.a.: lagere stookkosten, minder warmteverlies, stille verwarming, weinig tot geen onderhoud en i.c.m. zonnepanelen kun je nul op de meter zijn.

Eigenlijk ken je deze manier van verwarmen al: het gevoel wanneer op een lentedag de zon doorbreekt. Je ervaart direct een heerlijke warmte. ThermIQ infraroodpanelen verwarmen direct jezelf en de voorwerpen om je heen. Precies zoals de zon dat doet. Omdat infrarode straling geen medium nodig heeft, gaat er onderweg dus geen energie verloren. Dat is ook de reden waarom we op aarde de warmte van de zon voelen, ondanks dat deze ruim honderdvijftig miljoen kilometer van ons is verwijderd. Simpel gezegd verwarmt infraroodverwarming niet de lucht, waardoor de lucht droog wordt, maar juist de vloer, de muren, de meubelen en de mensen. Daardoor is het ook een directe en efficiënte manier om te verwarmen.

ThermIQ is van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober te vinden op VAKBEURS ENERGIE, in stand B.086 in Hal 3. Deelnemen als exposant? Klik hier voor meer informatie.

Ga terug