Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Gezond binnenklimaat, duurzaam en geluidsarm

 

Het universele Air Excellent luchtverdeelsysteem is geluidsarm en draagt door lagere drukverliezen positief bij aan het energieverbruik.

Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het zorgt voor toevoer van verse lucht (zuurstof) en afvoer van CO2, radon, stofdeeltjes, vocht en ongewenste geuren. Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van de woning en de gezondheid van de bewoners.

Onderzoek wijst uit dat het slecht is gesteld met de luchtkwaliteit in de gemiddelde woning. Bewoners kunnen ziek worden, want vervuilde lucht heeft een negatief effect op allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen. Maar er is ook een aantoonbaar negatief verband met prestatie en ziekteverzuim.

Bewoners willen eenvoudige oplossingen waar ze geen omkijken naar hebben en die weinig energie verbruiken. Daarnaast is geluidsoverlast een veelgehoorde klacht. Het Ubbink Air Excellent systeem voldoet geheel aan deze wensen. Vanaf de luchtverdeelkast gaan de flexibele, vormvaste kanalen naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren.

Door deze luchtkanalen zonder aftakkingen kent het systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit. Het combineert perfect met ventilatiesystemen met CO2-sensoren en wordt professioneel ingeregeld in de luchtverdeelkast. Bewoners hebben er geen omkijken naar en de binnen-luchtkwaliteit blijft optimaal.

Het Air Excellent luchtverdeelsysteem is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit voor C-systemen (vraaggestuurd en niet-vraaggestuurd) en D-systemen (Warmte Terug Winning) en is geschikt voor de woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen. Ronde en halfronde kanalen worden moeiteloos gecombineerd; bij een beperkte inbouwhoogte wordt de halfronde uitvoering toegepast. Dit maakt het systeem geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Air Excellent wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig antistatisch en antibacterieel. Het systeem Excellent heeft een REACH verklaring conform EU richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het kwaliteitscertificaat van TÜV SÜD.

Ubbink is exposant op Vakbeurs Energie en daarmee van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch: hal 3, stand C.024.

Ga terug