Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Homecare: voordelen voor de gehele bouwkolom

Door slimme koppeling en inkoop van verwarming, koeling en ventilatie, kunnen grote voordelen worden behaald in de gehele bouwkolom.

BUVA uit Barendrecht is zich hiervan bewust. De specialist ontwikkelde recent drie homecare systemen, waarin een uitgekiende selectie BUVA-producten is geïntegreerd. Modern, innovatief en volledig vraaggestuurd, waarbij een optimaal binnenklimaat en veilige, comfortabele woonomgeving hand-in-hand gaan.

“Waar ons conventional systeem zich focust op de traditionele woningbouw – met o.a. een cv-ketel, natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van ventilatielucht en hang- en sluitwerk – leggen onze advanced en sustainable systemen meer de nadruk op duurzaamheid, energiezuinigheid, een autonome werking en onderhoudsgemak”, vertelt Rien Wisse, algemeen directeur van BUVA. “Waarbij de cv-ketel wordt vervangen door een warmtepomp en natuurlijke en mechanische ventilatie-oplossingen plaatsmaken voor balansventilatie, inclusief warmteterugwinning. Voor een optimale warmteoverdracht tussen de afgezogen, warme binnenlucht en aangezogen, frisse buitenlucht. All electric, waarbij de ‘sustainable’ systemen optimale zoneregeling mogelijk maken.”

Alle homecare systemen functioneren volledig autonoom en vraaggestuurd, vertelt hij. “In de systemen zijn sensoren opgenomen die permanent temperaturen, luchtvochtigheid en CO₂-uitstoot in de woning meten. Vocht, (drijf)gassen en kook- en toiletluchtjes worden snel gedetecteerd, waarop de installaties automatisch hun regelingen aanpassen. Tussenkomst van de gebruiker is hierbij niet nodig, maar kán natuurlijk wel. Middels een smartphone-app kunnen gebruikers eenvoudig temperaturen, capaciteiten en ventilatietijden aanpassen. Ook op afstand, waardoor thermostaten, ventilatiebedieningen en displays in de woning niet meer aan de orde zijn. Daarbij kunnen via de app eenvoudig software-updates worden uitgevoerd, zonder tussenkomst van een monteur.” 

De BUVA homecare systemen omvatten sec hoge kwaliteit installaties, die aan de huidige én toekomstige wet- en regelgeving voldoen, aldus Wisse. “Niet voor niets geven wij tien jaar product- én prestatiegarantie op de complete systemen. In geval van storingen staan wij 24/7 klaar. En doordat alle systemen webbased zijn, kan onze aftersales eenvoudig op afstand meekijken in de installaties. Met toestemming van de bewoner, uiteraard.” Particuliere woningbezitters hebben tevens de mogelijkheid om de homecare systemen van BUVA te leasen, waarbij zij één vast bedrag per maand betalen voor de systemen, verzekeringen, jaarlijks onderhoud, et cetera. 

“De afgelopen maanden heeft BUVA haar homecare systemen succesvol getest bij o.a. woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars, institutionele beleggers, installateurs en kozijnfabrikanten, vertelt Wisse. “Met onze systemen spelen we niet alleen in op de behoefte van de markt, maar ook op de toekomstige wet- en regelgeving.” Naar verwachting zal in de toekomst niet de overheid maar de aannemer verantwoordelijk worden voor de uitgevoerde kwaliteit. “Een verantwoordelijkheid die zal worden doorgeschoven naar de partnerbedrijven, die de kwaliteit van hun producten moeten kunnen aantonen. Met onze homecare systemen spelen wij daar nu al op in.”

BUVA neemt van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober als exposant deel aan Vakbeurs Energie, in de Brabanthallen in Den Bosch, en is daar te vinden in Hal 4, op standnummer B.028.

Ga terug