Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Luchtvochtigheid punt van medische zorg

 

Droge lucht zuigt vocht aan, ook uit de slijmvliezen in neus en keel, die ons tegen infecties beschermen. In ziekenhuizen een punt van zorg.

Vocht dringt ook door in lichaamsweefsels die tijdens operaties bloot komen te liggen. Droge lucht kan voortijdige uitdroging en korstvorming ten gevolge van gestold bloed in de hand werken.

Wellicht nog belangrijker in operatiekamers: het risico op statische elektriciteitsschokken, dat reëel wordt zodra de relatieve vochtigheid onder de 40% daalt. De schokken die kunnen optreden bij een elektrostatische ontlading kunnen potentieel beschadigende en gevaarlijke gevolgen hebben.

Bij isotherme bevochtiging wordt water gekookt en omgezet in stoom. Hiervoor is energie nodig. Bij adiabatische bevochtiging wordt vooraf geen energie in het water gebracht, maar wordt koud water verneveld in het kanaal of de luchtbehandelingskast.

Onafhankelijke instituten sluiten de kans op besmetting met de Condair DL uit. Hierdoor is de adiabatische luchtbevochtiger Condair DL als enige adiabatische luchtbevochtiger veilig toepasbaar in verpleeg- en ziekenhuizen.

Condair BV is exposant op Vakbeurs Energie (van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 oktober 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch) en zal te vinden zijn op stand F.023 in Hal 3.

Ga terug