Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Luchtvochtigheid voor een goede gezondheid

De juiste luchtvochtigheid voorkomt verspreiding van infecties, griepepidemieën en aandoeningen van luchtwegen.

Voor kantoormedewerkers heeft de luchtvochtigheid een belangrijke invloed op gezondheid en productiviteit. De juiste luchtvochtigheid voorkomt dat slijmvliezen uitdrogen en vermindert de gevaren van micro-organismen en het optreden van bepaalde ziektesymptomen. De luchtvochtigheid is vooral van belang daar waar verbale communicatie een centrale rol speelt.

Ook in de woonomgeving draagt een juiste luchtvochtigheid bij aan een goede gezondheid: de kans op ziekte wordt geminimaliseerd. Daarbij draagt deze bij aan een comfortabel gevoel door het voorkomen van droge ogen, neus en keel. In een droge atmosfeer is de huid gevoeliger voor barsten en kan haar dof worden en zelfs splijten.

Luchtvochtigheid in de gezondheidszorg vereist bijzondere aandacht: in zieken- en verzorgingshuizen. Verspreiding van virussen door de lucht vindt bij een luchtvochtigheid boven de 40% aanzienlijk minder plaats: gezond neus- en keelslijm vormen immers een natuurlijke afweer tegen verontreinigingen in de lucht.

Condair maakt luchtbevochtigers en neemt als exposant deel aan Vakbeurs Energie, van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, en is daar te vinden in Hal 3, op standnummer F.023.

Ga terug