Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Meer doen met minder energie


Danfoss kijkt uit naar Vakbeurs Energie. Een voorproefje van wat u op hun stand kunt verwachten.

Naast de bekende regelafsluiters, thermische omloop regelingen en de EvoFlat NL afleversets, levert Danfoss grote afleverstations in de range van 400 kW to 5 MW op klantspecificatie. In combinatie met het Danfoss Scada systeem Leanheat® Monitoring biedt deze software o.a. de volgende mogelijkheden:

  • het loggen van data in stadswarmtenetten
  • het automatisch versturen van meetrapporten
  • alarmering

Danfoss software pakketten die toegepast kunnen worden bij het operationeel beheren en het optimaliseren van warmtenetten zijn: Leanheat® Production en Leanheat® Planner. Deze werken onafhankelijk van elkaar en kunnen met alle gangbare systemen communiceren.  

Danfoss Sondex warmtewisselaars

Bij energieoverdracht zorgen warmtewisselaars voor de fysieke scheiding tussen opwekker en afnemer. Of het nu gaat om geothermie, koudeopslag, benutting van restwarmte, tapwater of de vloerverwarming thuis. Elk proces stelt specifieke mechanische en energetische eisen. Door kennis van uw proces levert Sondex sinds 1984 de optimale warmtewisselaar. Na overname door Danfoss in 2016 is het programma technisch opgewaardeerd en bestaat nu uit pakking-, gesoldeerde-, gelaste- , spiraal- en  blokwarmtewisselaars met RVS of Titanium platen en aansluitingen tot DN650.

Voor de Benelux, Engeland en Frankrijk vindt in Purmerend de productie, assemblage en service van wisselaars plaats. Op Vakbeurs Energie kunt u kijken en voelen aan de platen die werkelijk 1K temperatuurverschil realiseren.

Optimale flexibiliteit in HVAC systemen

De combinatie van de NovoCon digitale servomotor gecombineerd met AB-QM drukgecombineerde inregel- en regelafsluiter zorgt voor dynamische hydraulische balans in een klimaatsysteem en maakt een koppeling met het GBS mogelijk. Dit biedt mogelijkheden als: toegang op afstand, continue optimalisering en predicitve maintenance. Voor verwarmen en koelen kan een combinatie worden gemaakt met de ChangeOver6. Waarbij met een extra optie energie monitoring mogelijk is, zelfs op klimaatplafond niveau.

U vindt Danfoss op 12, 13 en 14 oktober op stand 03.B077 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ga terug