Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Meer zonnepanelen na publicatie IPCC-rapport


Sinds het laatste IPCC-rapport zijn er in Nederland meer zonne-energieprojecten gefinancierd, stelt financieringsplatform ZonnepanelenDelen.

Het laatste IPCC-rapport van de Verenigde Naties over klimaatverandering zet Nederlanders blijkbaar aan tot actie. In korte tijd zijn meerdere zonne-energieprojecten succesvol gefinancierd, stelt financieringsplatform ZonnepanelenDelen. Meer particuliere investeerders investeren en zij doen dat met grotere bedragen dan eerder. “Sinds 2014 financiert ZonnepanelenDelen zakelijke zonne-energieprojecten, maar nog nooit is de interesse om te investeren in deze duurzame projecten zo groot geweest”, laat oprichter Sven Pluut weten.

Recordmaand

Op de maandag dat het IPCC-rapport uitkwam, was er een piek aan investeringen in zonne-energieprojecten. Het aantal investeringen is daarna op een hoger niveau gebleven. Dat zorgt nu al voor een recordmaand bij ZonnepanelenDelen. Er is via het financieringsplatform 9 miljoen euro uitgeboekt in augustus. In heel 2020 was dat 21 miljoen euro.

Duidelijke taal

Veel investeerders in de zonne-energieprojecten in Nederland motiveren hun investering met verwijzingen naar het IPCC-rapport: "Het klimaatrapport spreekt duidelijke taal, we moeten zelf het verschil maken." Of bij een andere recente investering: “Zie het klimaat rapport van IPCC. Elk jaar probeer ik iets extra’s te doen ten gunste van de natuur en daarmee de toekomst van onze kinderen.”

1 miljard euro

ZonnepanelenDelen richt zich op het middensegment van de zakelijke zonne-energiemarkt. Dat zijn voornamelijk zonnedaken met een omvang van 500 tot 20.000 zonnepanelen per project. In dit segment zijn de meeste subsidies afgegeven, maar is de realisatiegraad nog niet hoog. ZonnepanelenDelen wil met de gespecialiseerde financiering, speciaal ontworpen voor zonnepanelen, voor meer succesvolle projecten zorgen.

Oprichter Sven Pluut: “Dit jaar komt het totaal volume aan financiering uit op bijna 100 miljoen euro. Er is enorm veel potentie op de bedrijfsdaken voor zonne-energie. We mikken op het financieren van één miljard euro aan zonne-energieprojecten in Europa binnen vijf jaar.”

Ga terug