Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Minimale verliezen, maximale kwaliteit

 

WOLF Energiesystemen introduceert een verdere uitbreiding van het ruime assortiment HR-WTW-units, in de CRL serie.

Volgend WOLF is de CRL een compacte ventilatie-unit met warmteterugwinning met HR-warmtewiel. De CRL evo max serie is geschikt voor luchthoeveelheden van 11000, 13500, 16500 en 19500 m3/h en een externe druk van 650 t/m 950 PA. De CRL evo max voldoet standaard aan de TB2 koudebrugklasse en de T2 thermische isolatieklasse.

“Uniek aan de CRL serie is het gepatenteerde SuperSeal systeem met een cascade afdichting van de panelen en deuren, waarmee de hoogste luchtdichtheid L1 wordt gerealiseerd. Een ander onderdeel van het SuperSeal systeem is de unieke Labyrint afdichting van het warmtewiel, waarmee de luchtlekkage van het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%. Er kan gekozen worden uit een condensatie-, enthalpie of sorptierotor voor het warmtewiel met rendementen tot 90% (rendementsklasse H1). De CRL serie is tevens leverbaar met de luchthoeveelheden 1300, 2500, 3500, 4800, 6200 en 9000 m3/h.

De uitgebreide WRS-K-regeling van de CRL kan via ModBus aangesloten worden op de WOLF LinkPro, waarmee de unit via de SmartSet-App (smartphone of tablet) of het SmartSet-Portal op iedere locatie kan worden bediend en uitgelezen. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een communicatiemodule met BACnet, ModBus, Lonworks of KNX voor koppeling aan een gebouwbeheersysteem. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een constante druk- of volumestroomregeling, een luchtkwaliteit of CO² regeling. De meegeleverde bedienmodule kan ook gebruikt worden voor bediening op afstand. Indien gewenst kan een extra afstandsbediening met display worden aangesloten.

De CRL evo max is verkrijgbaar voor binnen- of buitenopstelling (resp. -IH en -A). De buitenopstelling is uitgerust met het WOLF Easy-lifting-systeem. De buitenluchtaanzuigkap is voorzien van druppelafscheider en in de buitenluchtaanzuigsectie is een 3D lekbak opgenomen. De kleppenregisters zijn uitgevoerd in luchtdichtheidsklasse 2. De CRL evo max wordt standaard geleverd in 3 transportdelen, optioneel in 5 delen leverbaar.

De serie kan met diverse modules worden uitgebreid, zoals geluiddempers, na-verwarmer, koeler of change-over warmtepomp batterij. De CRL kan uitgerust worden met een recirculatieklep voor het versneld opwarmen van het gebouw. De CRL evo max is voorzien van zakkenfilters in de klasse ISO ePM1 50% in de toevoer en ePM10 50% in de afvoer met het nieuwe filter snel-spanhendel, naar keuze kan voor extra bescherming tegen fijnstof een tweede filtertrap worden toegepast in de klasse ISO ePM1 85% of een gecombineerd fijnstof- en koolstoffilter. De CRL is leverbaar met een filter voordroger en ontworpen conform hygiëne richtlijn VDI-6022.

De CRL heeft een zeer gunstige Total Cost of Ownership (TCO) dankzij de lage luchtsnelheid en energiebesparende en traploos regelbare EC-ventilatoren en voldoet aan de ErP-2018 eisen. De serie is Eurovent gecertificeerd en komt dankzij het Energielabel A of A+ in aanmerking voor de EIA-subsidie regeling.”

Wolf Energiesystemen is exposant op Vakbeurs Energie en dus van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch (hal 4, stand A.028). Vakbeurs Energie is gratis te bezoeken door middel van voorregistratie.

 

Ga terug