Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Nationale Energie Week 2023 was groter en grootser dan ooit

Vakbeurs Energie 2024 op 15, 16 en 17 oktober


Den Bosch was vorige week wederom het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als thema Samenwerken in transitie waren de Brabanthallen drie dagen lang dé plek om te zijn voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de verduurzaming van de bouw, installatie, mobiliteit en industrie.

Het evenement, met als belangrijkste onderdelen de gelijktijdige vakbeurzen Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power en PREFAB, laat precies zien waar Nederland staat in de energietransitie. Een unieke samenkomst waarbij 450 deelnemende bedrijven en kennispartijen en bijna 22.000 betrokken professionals afkomstig zijn uit de volle breedte van het Nederlandse bedrijfsleven.

Over ketens en branches heen
Wendy van de Geijn, beursmanager en directielid van organisator 54events: “Alle oplossingen zijn vertegenwoordigd en de samenstelling is uniek. Een derde van de aanwezigen bezoekt geen andere vakbeurzen en is dus live verder nauwelijks te treffen. Dit stimuleert samenwerkingen over de ketens en branches heen en dat is precies wat de energietransitie nodig heeft.”

"Voor ons is dit een belangrijke beurs. We komen hier veel partijen tegen waarmee we samenwerken, en zakelijke eindgebruikers zoals installateurs en opdrachtgevers als VvE’s en corporaties.” - Evander de Vries, segment manager utiliteit bij Remeha, exposant op Vakbeurs Energie

Het is een strikt zakelijk evenement dat zich richt op ondernemers, managers en technisch specialisten. Particulieren worden actief geweerd: “Bij ons is professionele betrokkenheid bij de energietransitie inderdaad een voorwaarde voor toegang”, aldus Van de Geijn: “Wij zijn 100% B2B.”

200 kennissessies
Tijdens het evenement delen zo’n 350 sprekers hun expertise in meer dan 200 kennissessies. Ze schijnen hun licht op vrijwel alle deelthema’s in de genoemde sectoren. Gedacht kan daarbij worden aan netcongestie, energieopslag, circulariteit, duurzaam bouwen, toepassing van waterstof, duurzame logistiek, financiering, subsidies en flexibel energieverbruik.

“Dit is ‘where vision meets execution’. PREFAB is een prachtig platform en als je dat van bovenaf bekijkt, dan zie je dat het, net als deze vakbeurs als onderdeel daarvan, elk jaar meer vorm en inhoud krijgt.” - Maarten van der Boon van Bim4production, exposant op PREFAB

Voor het kennisprogramma wordt actief samengewerkt met vrijwel alle toonaangevende organisaties en verenigingen. Onder meer RVO, Energy Storage Nederland, de Federatie van Energie Consultants (FedEC), FME, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, NWBA, Platform Verduurzaming Industrie, VEMW, de Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf, NEON Research (TU/e), Fedet, Smart Energy NL, Topsector Energie, TVVL, Evofenedex, de ministeries van I&W en Defensie, NLHydrogen, Stichting Gelijkspanning, Circospin, AllesOverWaterstof, de Nationale Agenda Laadinfrastructuur en Transport en Logistiek Nederland leveren een bijdrage.

Van de Geijn: “Waar het sentiment over de energietransitie in de politiek, media en samenleving soms nog wel eens als sceptisch of zelfs negatief wordt ervaren, daar heerst hier, bij alle stakeholders, een bijna tastbare vastberadenheid om de klus te klaren. Zij denken niet in problemen, maar in samenwerking en oplossingen.”

“Men komt met concrete cases, maar we zien ook pioniers; twee ondernemers bijvoorbeeld die een spookdorp in Spanje hebben aangekocht en dit CO2-neutraal willen maken. Voor hen is hier een wereld te winnen.” - Rob Engelen, CCO bij SmartGrid, exposant op Zero Emission | Ecomobiel

Reuring
Standhouders beoordeelden hun deelname met gemiddeld een 7,8 en de bezoekende professionals gaven een 7,4. Van de Geijn: “Er was reuring in de stands en we zagen drukke gangpaden, volle kennissessies, een ongekend enthousiasme op social media en veel media-aandacht. Alles wat een vakbeurs geslaagd maakt. Voor ons als organisator is dat fantastisch”.

“Hier komen industriële eindgebruikers die op zoek zijn naar oplossingen. Een deel daarvan kent ons nog niet en daarom staan we hier. En omdat we successen boekten uit onze vorige deelname.” - Wim Bouwman, accountmanager compression sales bij GEA, exposant op Industrial Heat & Power

In 2024 vinden Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power en PREFAB plaats op 15, 16 en 17 oktober. De volgende publieke events van 54events op de kalender zijn de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW op 14, 15 en 16 mei. Ook deze vinden plaats in de Brabanthallen.

Ga terug