Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Pitch: Indutecc - Veilige Nilar batterijtechniek


Met de Nilar batterijtechnologie biedt Indutecc Renewable Solutions oplossingen die zonder enige restricties veilig en duurzaam zijn in te zetten.

Een video van deze pitch staat onderaan deze pagina.

“Batterijopslag is een hot item. Wij krijgen hier veel vragen over. Wat is er mogelijk met batterijopslag? Ik wil een thuisbatterij, wat is dan de kWh prijs? Ook zijn er vragen naar een systeem voor peakshaving of men wil gaan handelen met energie”, vertelt Eloy de Kort, salesmanager Indutecc Renewable Solutions tijdens zijn technologie pitch bij Energy Storage Day 2020 online.

Veiligheid

“Helaas krijgen we maar zelden de vraag of een opslagsysteem veilig is en duurzaam ingezet kan worden. Bij het verduurzamen van Nederland is dit in onze optiek een heel essentiële vraag. De praktijk is dat veel van de aangeboden batterijopslagsystemen niet veilig zijn! Deze worden vanuit allerlei voorschriften/normen veilig gemaakt door middel van een veiligheidsschil. Maar dan zijn ze ‘veilig’, maar helaas niet duurzaam. Denk hierbij aan de winning van grondstoffen. En de toegepaste batterijopslagsystemen zijn bovendien niet recyclebaar”, vertelt De Kort.

Nilar batterijtechnologie

Het kan volgens De Kort anders, namelijk met de Nilar batterijtechnologie: “Hiermee bieden we oplossingen die zonder een externe veiligheidsschil veilig zijn in te zetten. Dit gebeurt op basis van de oude vertrouwde Nikkel Metal Hydride technologie. Naast veiligheid is deze batterij 100 % recyclebaar en deze wordt geproduceerd met materialen die duurzaam worden gewonnen.”

300

Eloy de Kort, salesmanager Indutecc Renewable Solutions

“Nilar biedt een modulair batterijconcept waarmee een batterijopslag systeem gebouwd kan worden. Dit kan een thuisbatterij zijn, maar ook een groot batterijopslagsysteem voor toepassing in de industriële omgeving. Basis van ieder systeem is een veilige, duurzame batterijpack van 1,44 kWh.”

“Om het maximale rendement te halen uit de Nilar batterijen sturen wij de batterijpacks aan vanuit een DC nanogrid systeem van FerroAmp. Dit systeem koppelt op een unieke manier de AC wereld met de DC wereld, met minimale conversieverliezen. Het is geschikt voor onder meer PV- en windenergie, batterijopslag of accu’s in een elektrische auto. Graag verrassen wij ook u met deze unieke veilige en duurzame oplossing”, besluit De Kort.

Ga terug