Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Scherp regelen in duurzame energietrajecten

Siemens, IFTech en Y-con tonen op de Vakbeurs Energie hoe zij samen kunnen voorzien in een duurzaam energietraject.

De Climatix-regelaar van Siemens is een OEM-regelaar, bestemd voor onder meer producenten van warmtepompen, WKO-installaties en stadsverwarming. Voor de regelaar wordt specifieke software geschreven die producenten telkens opnieuw kunnen laden in de Climatix-regelaar voor de installaties die ze produceren.

“De specifieke software kunt u zelf of laten ontwerpen om er uw eigen specifieke knowhow van uw product in te stoppen”, schetst Jeroen van der Steuijt van Siemens. Afhankelijk van de applicatie, kan je softwareblokken in- en uitschakelen door eenvoudig via een HMI of laptop de software te configureren.

IFTech, ontstaan als studie- en engineersbureau voor het uitvoeren van haalbaarheids- en ontwerpstudies m.b.t. geothermische projecten, bouwt, onderhoudt en monitort inmiddels ook zelf geothermische energiecentrale op een gestandaardiseerde manier. “Hierdoor kunnen wij ons product continu verder ontwikkelen en optimaliseren”, aldus Raf Schildermans. 

“De regeling en sturing van dergelijke systemen is heel belangrijk. Climatix laat toe om een uitgebreid softwarepakket te schrijven waarbij je bepaalde modules in de programmatuur kunt activeren en weglaten. Ideaal om snel een complexe regelaar te realiseren! We beloven klanten thermische energie op te wekken aan het hoogst mogelijke rendement. Om dat waar te maken, moeten we op het scherpst van de snede ontwerpen, bouwen én sturen.”

De software voor de Climatix-regelaar ontwikkelde IFTech in samenwerking met systemintegrator Y-con, die het programmeerwerk verzorgde. “Deze product-gerelateerde regelaar is Siemens ten voeten uit,” aldus Paul Brok van Y-con.

“Veelzijdig, modulair en krachtig. Je kunt de aangesloten I/O flexibel uitbreiden. Er zijn opties voor het direct aansluiten van elektronische expansie-ventielen en voor het trenden van de temperatuur. Via de cloud-omgeving heb je overal te wereld, 24/7 toegang tot de regelaar. Een intelligent concept met als voordeel de standaardisatiemogelijkheid. Ook prijstechnisch is het zeer interessant is.”

Op Vakbeurs Energie tonen de partners hoe ze samen van A tot Z een rol kunnen spelen in duurzame energietrajecten: van de opwekking via de distributie tot bij de eindafnemer. Naast de Climatix wordt het DXR2 ruimte-automatiseringsstation gepresenteerd. De BACnet-gecertificeerde DXR2 na-regelingen zijn integreerbaar met producten van verschillende fabrikanten.

Het installeren, programmeren en in bedrijf stellen is eenvoudig. Men kan voorgeprogrammeerde toepassingen laden uit een bibliotheek, maar ook zelf programmeren om de na-regeling aan te passen aan bijvoorbeeld afwijkende ruimten. Het Green Leaf-principe maakt een energiebesparing tot wel 25% mogelijk. De DXR2 is zeer geschikt is om in te zetten bij de eindafnemer.

Siemens neemt als exposant deel aan Vakbeurs Energie, van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, en is daar te vinden in Hal 4, op standnummer A.039.

Ga terug