Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Spirair, daar krijgt u lucht van! (advertorial)


De kwaliteit van de lucht die we inademen, heeft invloed op onze gezondheid. Wist je dat we per dag zo’n 11.000 liter lucht ademen? We halen gemiddeld bijna 22.000 keer adem. Elke dag! Dat doen we zonder erbij na te denken. Ademhalen is vanzelfsprekend. Gezond ademhalen is dat echter niet.

Bij elke ademhaling nemen we zuurstof op uit de lucht en geven we CO2 en vocht af. Buiten - in het bos, op het strand of in de bergen - ervaar je de zuiverende werking van de natuur. Op deze plekken is de invloed van verkeer en industrie minder, en dus is de lucht daar schoner. Binnen is dat een ander verhaal. In veel gevallen laat de kwaliteit van binnenlucht te wensen over.

Als je bedenkt dat we gemiddeld 85 procent van onze tijd binnen zitten, is het eigenlijk raar dat we niet meer aandacht geven aan gezonde binnenlucht. Binnenlucht is onzichtbaar, maar de effecten van ongezonde binnenlucht zijn wel voelbaar. Door ongezonde binnenlucht slaap je slechter, heb je minder energie en kun je ziek worden.

Om gezonde binnenlucht in huizen, kantoorgebouwen en scholen te krijgen, is ventilatie belangrijk.

Spirair Luchttechniek draagt al bijna 30 jaar bij aan een gezonde binnenlucht. Het familiebedrijf is in 1992 gestart met het doel om gezonde luchtkwaliteit te realiseren in ruimtes waar mensen wonen, werken en leren. Dat doen we door onderscheidende, duurzame ventilatiesystemen en -onderdelen te leveren en vakkundig advies te geven. Onze Daphne is daar een goed voorbeeld van.

Wie is Daphne!?

Daphne is een energiezuinige en efficiënte warmteterugwinunit, ontworpen voor toepassing in woningen en kleine utiliteit. Het belangrijkste voordeel van de Daphne is de uitzonderlijke stille werking. De behuizing van de Daphne is ontworpen met het oog op esthetica, service en toegankelijkheid.

De ingebouwde intelligente AirGENIO-regeling zorgt voor een evenwichtige toevoer van frisse lucht met warmteterugwinning, terwijl de gebruiker een ruime mogelijkheid heeft Daphne aan te passen aan zijn of haar voorkeuren. Met de toegevoegde mogelijkheden van de AirGENIO-app is Daphne altijd binnen handbereik.

Daphne kent verschillende types: 200 – 300 – 500 en de XL : 700 en 900

Specificaties DAPHNE (HRDA2):

  • Aluminium tegenstroomwisselaar met warmteterugwinning efficiëntie tot 93%
  • Energiezuinige EC-ventilatoren met lage SFP en stille werking
  • Traploze automatische bypass voor koeling in warme zomertijden
  • Eenvoudige installatie en onderhoud
  • Aansluitingen met geïsoleerde verbindingen
  • Filters COARSE 60% (ISO 169890) als standaard, optioneel filter ePM1 60% (F7)

Spirair is exposant op Vakbeurs Energie – van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Stand D018, hal 3! Klik hier voor een grats toegangsbewijs.

Ga terug