Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Stille warmtepomp met topprestaties

 

Intelligente, comfortabele en efficiënte systemen voor warmte, stoom, koude en gedecentraliseerde stroomverzorging.

Als een van de internationaal toonaangevende fabrikanten van intelligente, comfortabele en efficiënte systemen voor warmte, stoom, koude en gedecentraliseerde stroomverzorging biedt Viessmann uit Capelle a/d IJssel zijn klanten innovatieve producten, die door topkwaliteit, energie-efficiëntie en duurzaamheid overtuigen.

De energietransitie is een uitdaging: in 2050 zal de wereld het bijna volledig moeten doen zonder fossiele brandstoffen. Het broeikaseffect zorgt voor de opwarming van de aarde en vormt een bedreiging voor de toekomst. Met Viessmann techniek kunnen de energie- en klimaatpolitieke doelen voor 2050 reeds nu al bereikt worden.

Warmtepompen hebben veel potentie en kunnen een grote rol spelen in de reductie van de CO2-emissie. Maar soms is een warmtepomp niet haalbaar; grondgebonden systemen zijn soms niet te realiseren omdat er niet in de grond gewerkt kan worden en luchtgebonden systemen vanwege het ‘aanzien’ van de buitenunit. Ook geluidsproductie kan een probleem zijn.

Daartoe heeft Viessmann een nieuwe warmtepomp met ‘advanced acoustic design’ ontwikkeld. Door gebruik van speciale materialen en technieken is de buitenunit van deze warmtepomp gebaseerd op de geluiddempende waarde van de beglazing van woningen. Zo is een fluisterstil toestel ontwikkeld dat bij rijtjeswoningen zeer goed toepasbaar is.

Waar de buitenunit van de meeste fabrikanten de kritische 35 dB(A) grens op ca. 12 meter behaalt, haalt de nieuwe buitenunit van Viessmann deze waarde al op een afstand van 3 meter. De nieuwe warmtepomp heeft echter niet alleen een akoestisch design; hij levert ook hoge prestaties: er wordt een Coëfficiënt of Performance gehaald tot 5.

Viessmann is exposant op Vakbeurs Energie en dus van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te bezoeken in de Brabanthallen in Den Bosch (hal 3, stand E.050). Vakbeurs Energie is GRATIS toegankelijk voor professionals; inschrijven kan t/m maandag 8 oktober via deze registratielink.

Ga terug