Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Technische bedrijven rekenen op fors hogere energierekening

Energieprijzen voor bedrijven kunnen volgend jaar 4 keer zo hoog worden. Foto: Pixabay.com

Energy Services koopt energie in voor zeker tweehonderd bedrijven die zijn aangesloten bij FME, dat bedrijven in de technologische industrie vertegenwoordigt. Volgens de belangenbehartiger stijgt de gemiddelde energierekening voor een FME-bedrijf mogelijk van 50.000 euro naar 200.000 euro. Dat is om meerdere reden zorgelijk, zo klinkt het.

Belangenbehartiger Energie en Klimaat Robert van Beek van FME legt uit dat de energieprijzen de laatste tijd al hard zijn opgelopen. Daarnaast zullen bedrijven niet anders kunnen, dan de hogere kosten door te berekenen, met prijsstijgingen van onderdelen en materialen tot gevolg. Als laatste wijst Van Beek erop dat niet bekend is of het hierbij blijft. "De levering van gas uit Rusland staat onder druk en het einde van de oorlog in de Oekraïne is nog niet in zicht", schrijft hij in zijn blog.

Van Beek hoopt dat het kabinet ruimte ziet om de belastingen op energie te verlagen. Verder ziet de organisatie een aantal oplossingen om het leed te verzachten. Zo zou de productie van groen gas en de import van vloeibaar gemaakt gas (lng) moeten worden verhoogd. Verder zou de Nederlandse gasproductie opgevoerd kunnen worden. Daarnaast is het onder andere zaak dat er energiebesparende maatregelen worden getroffen zoals isolatie en duurzame technologie zoals warmtepompen.

"We staan niet machteloos, maar laten we hopen dat er snel een wapenstilstand in de Oekraïne komt en er onderhandelingen beginnen. Ondertussen moeten we ons voorbereiden op een scenario van schaarste en hoge energieprijzen", aldus Van Beek.

Ga terug