Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Van gas los met de DucoBox Eco

 

Of het mogelijk is om tegen 2050 van het gas los te geraken? Duco stelt een ventilatiewarmtepomp met warmteterugwinning voor.

De aarde warmt op. Stoken en koken met gas zorgt voor heel wat CO₂-uitstoot. Maar het kan en moet anders. Tegen 2050 wil Nederland dat iedereen de gaskraan dichtdraait en dat de bouw- en vastgoedsector CO₂-neutraal worden. We moeten dus op zoek naar alternatieven.

Duco stelt de ventilatiewarmtepomp met warmteterugwinning voor, de DucoBox Eco. Deze voorziet de woning van warm tapwater zonder gebruik te maken van gas. Op basis van elektriciteit wordt energiezuinig geventileerd en verwarmd. De pomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht.

De DucoBox Eco onderscheidt zich van andere ventilatiewarmtepompen door de geïntegreerde 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, wordt een maximale energiezuinigheid (A+) en een minimaal geluidsvermogen bereikt.

De DucoBox Eco vereist een vooropgesteld concept voor koppeling met centrale verwarming en sanitair warm water. Daarbij biedt Duco een compleet pakket aan met buffervat en elektrische weerstanden.

Duco is exposant op Vakbeurs Energie en dus van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch (hal 3, stand F.043). Vakbeurs Energie is gratis te bezoeken door middel van voorregistratie.

Ga terug