Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Voorkomen van kostbaar energieverlies met Aerofoam isolatie (advertorial)


Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger. Voor veel bedrijven vormt deze restwarmte een restproduct, echter kan het voor andere partijen juist een bron vormen voor de verduurzaming van hun warmtevoorziening.

Het belang van isoleren
Deze koppeling ontstaat door middel van een warmtenetwerk dat bedrijven met restwarmte koppelt aan een gebruiker die deze restwarmte nuttig kan gebruiken. Denk hierbij aan de verwarming van glastuinbouwkassen, bedrijfsruimtes, utiliteitsgebouwen, appartementen of particuliere woningen. De warmtewisselaars die deel uitmaken van een complex leidingsysteem bestaande uit diverse pompen en appendages zorgen voor het uitwisselen van deze restwarmte. Deze warmtewisselaars zijn vaak gekoppeld aan een WKO-systeem (Warmte Koude Opslag) om pieken op te vangen.

Het is hierbij natuurlijk niet wenselijk om kostbare energie te verliezen. Daarom is het van belang om het gehele leidingsysteem op de juiste wijze te isoleren. Hier kan Aerofoam de juiste oplossingen in bieden. Inmiddels hebben diverse gerenommeerde leveranciers van duurzame warmte de voordelen en meerwaarde van de Aerofoam isolatie oplossingen ondervonden.

Meerwaarde creëren op de lange termijn
Maar waardoor wordt die meerwaarde dan bepaald? In eerste opzicht laat zich dit vooral tijdens en na de installatie zien. De vakkundigheid van de monteur in combinatie met de verwerkbaarheid van het materiaal bepalen samen de kwaliteit. Daarnaast is een product waardevol als het zijn prestaties behoud op de langere termijn. Hierbij is het van belang dat het product stabiel is als het gaat om technische waarden in combinatie met sterke materiaaleigenschappen. Als deze combinatie beter is dan wat u gewent bent creëert dat waarde op de lange termijn. 

Aerofoam creëert deze waarde door het aanbieden van onze expertise en isolatie oplossingen voor, tijdens en na de installatie. Het Aerofoam NBR isolatiemateriaal is uitermate geschikt voor het isoleren van uiteenlopende projectsituaties. Wij bieden een volledige ondersteuning op het gebied van leidingdragers, montage en de juiste isolatie. Dit resulteert voor systeemeigenaren in een volledig dampdicht geïsoleerd systeem wat in korte tijd rendeert met een technisch lange levensduur.

Meer weten over de voordelen van Aerofoam isolatie?
Wilt u graag kennis maken met het Aerofoam NBR isolatiemateriaal? Vraag nu gratis een uitgebreid samplepakket aan waarmee u zelf de voordelen en kenmerken van het product kunt ervaren. Ga naar onze website en vraag direct een pakket aan: aerofoaminsulation.eu/sample.

Ga terug