Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Waterstof, waterstof en nog eens waterstof


Waterstof wordt een onmisbare rol toebedeeld in de energietransitie. Gelijktijdig met Vakbeurs Energie organiseren we daarom de Dutch Hydrogen Days.

De Dutch Hydrogen Days vinden plaats van 12 tot en met 14 oktober tijdens Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power en PREFAB. Waterstof krijgt op alle beurzen in de Brabanthallen een prominente plek, met seminars op diverse hoofdpodia. Op Zero Emission | Ecomobiel wordt daarnaast dagelijks een waterstof workshop georganiseerd. Ook is er het waterstof paviljoen, waarop de koplopers binnen dit segment hun expertise claimen.

Dinsdag 12 oktober: waterstof in mobiliteit

Waterstof wint terrein in de mobiliteit, vooral voor zwaar transport op weg en spoor en in de scheepvaart. De voordelen: gebruiksgemak en flexibiliteit. Voorwaarde: de beschikbaarheid van waterstoftankstations. Op Zero Emission | Ecomobiel komen voorbeelden en geslaagde business cases aan bod, wordt geschetst wat al kan en wat nog mogelijk wordt en vooral wat de ambities in de branche zijn.

Woensdag 13 oktober: waterstof in de gebouwde omgeving

Voor de gebouwde omgeving kijkt men naar waterstof als mogelijk kosteneffectief alternatief, op termijn, voor (elektrische) warmtepompen en stadswarmte. Voor de distributie ervan wordt getest met hergebruik van bestaande aardgasleidingen. Op Vakbeurs Energie gaan we dieper in op de rol van waterstof in de verwarming van de gebouwde omgeving, de toepasbaarheid, veiligheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en betaalbaarheid en presenteren we aansprekende voorbeelden en ervaringen uit de praktijk.

Donderdag 14 oktober: waterstof in de industrie

Het gebruik van waterstof wordt gezien als essentieel onderdeel in een klimaatneutrale industrie in 2050. Vooral in de chemische industrie kan duurzame waterstof op termijn het gebruik van aardgas grotendeels vervangen. Op Industrial Heat & Power wordt onder andere antwoord gegeven op de vragen hoe de vraag naar waterstof in de industrie zich momenteel ontwikkeld, welke kansen waterstof biedt en welke praktijkvoorbeelden er al zijn.

Ga terug