Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Zuinig ventileren makkelijker dan gedacht

 

Volautomatisch gezonde lucht in huis, met toevoer van verse lucht via speciaal ontwikkelde ventilatieroosters.

De Healthbox 3.0 van Renson zorgt – als onderdeel van het C+ ventilatiesysteem – op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Toevoer van verse lucht gebeurt daarbij via de nieuwe Invisivent NL raamventilatieroosters, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse stelkozijn-montage.

De geconnecteerde vraaggestuurde ventilatie-unit Healthbox 3.0 is klaar voor alle ‘smart homes’, want die communiceert voortaan zowel met de installateur als met de bewoner, elk via een bijbehorende applicatie. Via de ingebouwde sensoren monitort de Healthbox 3.0 de binnenluchtkwaliteit op vocht, CO2 en geurtjes. De unit past het ventilatieniveau daar automatisch op aan zodat die op een energiezuinige manier enkel daar ventileert wanneer nodig.

Het is de SmartConnect-aansluiting die van de unit een geconnecteerd ventilatiesysteem maakt  dat niet alleen klaar is voor smart homes, maar vooral voor de installateur tijdswinst bij installatie en opvolging oplevert. De installateurs-app gidst installateurs namelijk door het hele installatieproces heen. De configuratie en alle parameters (als drukval en ingesteld debiet) zijn gevisualiseerd. Ook het bijstellen van de debieten gebeurt voortaan via de app, waarbij Healthbox 3.0 zich meteen aanpast.

Naast de connectiviteit werd bij het ontwerp ervan ook rekening gehouden met akoestiek, energiezuinigheid en compacte inbouwmogelijkheden. De Healthbox 3.0 is amper 20 cm hoog, is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator en kan met behulp van collectoren meer ruimtes ventileren dan de 7 aansluitingen op de unit: 11.

Voor de toevoer van verse buitenlucht in het geval van een C+ ventilatiesysteem pakte Renson recent uit met een nieuwe variant op het Invisivent raamventilatierooster, specifiek afgestemd op de Nederlandse stelkozijn-montage.

De Invisivent raamverluchtingen van Renson worden steeds bovenop het raamkozijn gemonteerd. Voor de Nederlandse markt zijn die nu daarom zowel aan de zijkanten als bovenaan voorzien van een aanslagprofiel om wind- en waterdicht te kunnen monteren tegen een stelkozijn. Zo zijn die voortaan ook perfect geschikt voor die in Nederland ingeburgerde bouwwijze, waarbij ramen van buiten af geplaatst worden.

Bij de ontwikkeling van deze specifieke ‘spin-off’ voor de Nederlandse markt werd zowel rekening gehouden met de variatie in dikte  en breedte van de aanslagflens op Nederlandse raamkozijnen, als met de rubberopname.

Renson Ventilation is exposant op Vakbeurs Energie en daarmee van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober te vinden in de Brabanthallen in Den Bosch: hal 3, stand E.016.

Ga terug