Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

BENG-proof ventilatieoplossingen

 

Ventilatiespecialist Duco komt met BENG-proof ventilatieoplossingen via 5 slimme woonconcepten: renovatie, nieuwbouw, passief, actief en collectief wonen.

Duco komt twee primeurs: de DucoBox Energy Comfort en de vraaggestuurde dakventilator Duco RoofFan.

Slim ventileren

Ventilatie met zonesturing levert een belangrijke bijdrage aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. “Zonesturing betekent slim ventileren”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “We ventileren alleen de ruimtes die erom vragen, hetgeen resulteert in extra energiebesparing en comfortbeleving. Volgens BENG is ventilatie mogelijk met zowel een C- als D-systeem. Duco biedt met de DucoBox Focus en DucoBox Energy Premium van beide systemen een intelligente variant met zonesturing aan. In 2018 zag ook de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco met zonesturing het levenslicht.”

Compacte WTW-unit

“Het balansventilatietoestel DucoBox Energy Comfort met warmteterugwinning ontzorgt de installateur maximaal. De hoogtechnologische, compacte WTW-unit bevat alle nieuwste software en is perfect links/rechts uitwisselbaar, zonder fysische ingrepen. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100% softwarematig dankzij een gepatenteerd principe van dubbele by-pass. Deze slimme en stille ventilatiebox is met zijn in te stellen capaciteit tot 325 m3/h en handige kopieerfunctie voor seriematige bouw dé ventilatie-oplossing voor appartementen en compacte woningbouw. De dynamische luchtverdeelfilters zorgen, samen met de slimme vraagsturing op basis van CO2 en vocht, voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compact toestel.”

Dakventilator

Met de vraaggestuurde dakventilator Duco RoofFan (tot 2.400 m2 bij 150 Pa) wordt ieder woonvertrek separaat en vraaggestuurd geventileerd. Samen met de intelligente regelklep Intelli Air Valve garandeert de drukgestuurde dakventilator een efficiënte luchtafvoer binnen het gehele gebouw. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in collectieve ventilatiesystemen.

All-Electric of Hybride?

Dejonghe: “We hebben nog 30 jaar om zes miljoen woningen te verduurzamen, een hele opgave! De ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco maakt maximaal gebruik van duurzame energieopwekking om het milieu te ontzien en combineert dat met gas of elektriciteit om het gewenste comfortniveau te behalen.”

De DucoBox Eco kan toegepast worden binnen twee concepten: All-Electric of Hybride. “In de All-Electric opstelling wordt de DucoBox Eco gekoppeld aan een technisch buffervat van 300 liter”, gaat Dejonghe verder. “Is het te ingrijpend om over te stappen naar een All-Electric systeem, dan is een Hybride oplossing een uitstekende tussenstap. De DucoBox Eco heeft een gegarandeerd vermogen van 2,5 kW om tegemoet te komen aan de warmtevraag. Indien de warmtevraag groter is dan het aanbod, springt een combiketel bij. Door de ventilatiewarmtepomp te koppelen aan een combiketel met boilervat, verlaagt de gasvraag drastisch, met een energiebesparing tot 60% als gevolg.”

“Door de DucoBox Eco toe te passen binnen het DucoTronic System voldoet u aan BENG 2 en BENG 3”, legt Dejonghe uit. “Bovendien zijn toevoer en afvoer mooi in evenwicht. Kiest u voor TronicTwin doekzonwering & het nachtventilatieluik NightVent, dan voldoet u volledig aan BENG 1 + TO juli. Kiezen voor een ventilatiesysteem van Duco is dus kiezen voor een future proof woning.”

Ventilatiespecialist Duco is ook in 2020 weer exposant op Vakbeurs Energie. Daar kunt u zelf de laatste noviteiten zien!

Ga terug