Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Duurzame helden op Green Energy Day website

 

De NVDE gaat jaarlijks aandacht vragen voor Green Energy Day, de dag waarop de duurzame energie voor dat jaar op is. Dit jaar is dat op 11 februari.

Dit jaar valt Green Energy Day op 11 februari. In 2050 zal Green Energy Day natuurlijk op 31 december vallen. In de tussentijd is de missie om dit elk jaar tien dagen op te laten schuiven. Op de nieuwe website www.greenenergyday.nl zijn straks de helden te zien die nu al bijdragen aan een land dat draait op duurzame energie. Er komen persoonlijke portretten van deze helden, die medewerkers zijn van de lidbedrijven. Ook 54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie, is lid van Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Waarom dit initiatief? Bij de meeste campagnes rondom duurzaamheid en klimaat worden de jaartallen 2030 en 2050 heel centraal gemaakt. Dat vindt volgens NVDE geen klik bij het publiek: het is immers nog echt heel ver weg. Het roept vrijwel geen urgentie op. NVDE: “Hoe krijg je mensen dan wel in beweging? Door te laten zien dat het juist nu al aan het gebeuren is. Dat niet alleen de problemen nu al spelen, maar dat ook de oplossingen nu al bedacht worden en zelfs uitgevoerd worden. Het gebeurt nu. Overal om ons heen. Ook door mensen zoals u. Doe dus mee! Doelstelling is jaarlijks de Green Energy Day tien dagen te kunnen opschuiven.”

Naast de Green Energy Day is er ook een Nationale Energie Week: van 7 t/m 13 oktober 2020. Vakbeurs Energie is onderdeel van deze Nationale Energie Week. Meer weten? Kijk op www.nationaleenergieweek.nl.

Ga terug