Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Gemaakt voor de toekomst: de warmtepomp aroTHERM plus (Advertorial)

 

Vaillant introduceerde zijn nieuwe monobloc lucht-water warmtepomp, de aroTHERM plus.

Dankzij het natuurlijke en uitzonderlijk ecovriendelijke koudemiddel van deze warmtepomp wordt in bedrijf aanvoertemperaturen bereikt tot 75°C. Dit maakt deze pomp ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Met slechts 28 dB(A) – gemeten op een afstand van drie meter in de fluistermodus – is de nieuwe aroTHERM plus uitzonderlijk stil. Daarom kan deze pomp zonder storende geluidsemissie worden gebruikt in gebieden met dichte bebouwing zoals rijtjeshuizen. Met een COP (prestatiecoëfficiënt) tot 5,4 (op basis van een buitenluchttemperatuur van 7°C en een aanvoertemperatuur van 35°C) is de aroTHERM plus extreem zuinig en efficiënt.

Het warmtepompsysteem bestaat uit een buitenunit en een compacte binnenunit met een wateropslag van 190 liter en de systeemregelaar sensoCOMFORT. Voor een hogere watervraag biedt Vaillant het hydraulisch station VWZ MEH 97 met afzonderlijke warmwateropslag. Het warmtepompsysteem is zelfs duurzamer wanneer dit wordt gecombineerd met zonnepanelen, aangezien de gegenereerde zonne-energie kan worden gebruikt voor de werking van de warmtepomp. De aroTHERM plus en de plug & play boiler uniTOWER plus kunnen binnen één dag worden geïnstalleerd door twee installateurs (zelfs zonder F-gassen certificering).

De warmtepomp maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290. Dit maakt niet alleen hoge aanvoertemperaturen mogelijk, maar heeft ook als voordeel dat het een zeer laag aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft. De aroTHERM plus is vanaf medio 2020 leverbaar, klik hier voor meer informatie. 

Valliant is aanwezig als exposant op Vakbeurs Energie van 6 t/m 8 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Ga terug