Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Gemeentedag Energietransitie

 

Ook dit jaar komt er een Gemeentedag Energietransitie op Vakbeurs Energie. Een  dagprogramma voor en door gemeenten, provincies en waterschappen. 

‘Samenwerken in Transitie’ is het centrale thema van de Vakbeurs Energie die van 6 t/m 8 oktober wordt gehouden in Den Bosch. Speciaal voor gemeenten organiseert Vakbeurs Energie op 8 oktober onder datzelfde thema de Gemeentedag Energietransitie, onder leiding van Rogier van Elshout.  

Samenwerking 

Veel gemeenten, provincies en waterschappen hebben zichzelf al het doel gesteld om voor 2050 energieneutraal te zijn. Om daar te komen is samenwerking noodzakelijk binnen de regio, tussen bewoners, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Maar er is ook samenwerking nodig tussen de decentrale overheden en het Rijk. 

Gemeentedag Energietransitie 2020 biedt een dagprogramma voor en door uw ambtelijke en bestuurlijke collega’s. Hier staat kennisuitwisseling centraal, want uw vraagstuk leeft ook elders. Gemeenten kunnen zo leren van elkaars praktijkervaringen, in plaats van dat men steeds opnieuw het wiel moet uitvinden. 

  • Waar is uw probleem of vraagstuk wellicht al eerder aan de orde geweest?
  • Wat waren daar delessonslearned, en welke stappen kunnen worden gezet? 
  • Bij wie kunt u terecht voor ‘een kijkje in de keuken’ of handigequickwins en tips? 

Interactief format 

Als format voor kennisuitwisseling is gekozen voor een opzet vergelijkbaar met De Wereld Draait Door. Ook op de Gemeentedag Energietransitie gaat het meer om het inhoudelijke gesprek tussen gastheer en moderator Rogier Elshout en de betreffende gemeente, dan om het luisteren naar een powerpoint presentatie. De ‘tafelgast’ oftewel side kick zorgt daarbij voor onder andere inhoudelijke ondersteuning.  

Insteek van deze opzet is de betrokkenheid met de zaal. De gasten voeden het gesprek namelijk met vragen vanuit de zaal. Deelnemers zitten dicht bij podium voor een intieme sfeer. Deze manier van interactie staat garant voor een leerzaam programma met een vlot verloop, waarin vooral opgedane ervaringen en geleerde lessen worden gedeeld en besproken. 

Vakbeurs Energie 

De Gemeentedag Energietransitie vindt plaats op dezelfde locatie en gelijktijdig met de Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power en PREFAB , zodat ook de concrete oplossingen en advies voor de opgedane inspiratie direct kunnen worden verkend op de beursvloer. 

Bent u werkzaam binnen gemeente, provincie, waterschap, of het Rijk? Reserveer deze dag alvast in uw agenda!

Ga terug