Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS bezoekersregistratie
voor professionals:
nog dagen
sluiten X

‘Steeds meer zorgen over hoge energieprijzen’

Een groeiend aantal bedrijven en organisaties maakt zich zorgen over de hoge energieprijzen. De bereidheid om te investeren in duurzame maatregelen neemt daardoor toe.

Lees meer...

Ook een ventilatie-unit kan al circulair zijn

Klimaatmissie Nederland zocht een energiezuinig en circulair ventilatiesysteem voor grootschalige woningrenovaties. Jaga ontwierp een circulaire ventilatie-unit.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Enorme batterij kan emissieloos bouwen versnellen

Met vastestoftechnologie bouwt Big Ass Battery reusachtige batterijen waarmee op bouwplaatsen zwaar elektrisch materieel kan worden opgeladen. Compacter dan bestaande systemen en veel brandveiliger, verzekert het Brabantse bedrijf.

Lees meer...

Biedt waterstof de oplossing in de energiecrisis?

De energieprijzen waren nog nooit zo hoog. Dat biedt kansen voor groene waterstof. Maar is het mogelijk die nieuwe techniek te versnellen?

Lees meer...

‘Batterijen bij zonneparken enorme meerwaarde’

Batterijen bij zonneparken zorgen ervoor dat er meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden op dezelfde netaansluiting en dat er minder stroom ‘weggegooid’ hoeft te worden.

Lees meer...

'Gisteren was onze duurzame energie op'

'Als we alles wat we produceren achter elkaar zouden gebruiken, was op maandag 21 februari 2022 alle duurzame energie in Nederland ‘op’.

Lees meer...

CO² reductie door HVAC-integratie (advertorial)

Wist je dat het integreren van airco systemen kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 30%?

Lees meer...

Voorkomen van kostbaar energieverlies met Aerofoam isolatie (advertorial)

Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger.

Lees meer...

De klimaatspagaat: we doen niet wat goed voor ons is

Om klimaatverandering af te remmen en daarmee onze soort te redden is snelle actie vereist. Maar dat doen we in onvoldoende mate. Zie daar de klimaatspagaat.

Lees meer...