Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Ruim de helft van de kantoren niet klaar voor energielabel C

Naar schatting heeft ruim de helft van de kantoren in Nederland nog geen energielabel C of beter. Maar de tijd begint te dringen. Per 1 januari 2023 moeten kantoren aan deze nieuwe verplichting voldoen.

Lees meer...

‘Na Masterclass Financiering weet je of je investor ready bent’

Innovatie in de energiesector vraag om investeringen. Maar hoe ziet het investeringslandschap eruit en met welke voorwaarden kun je waar aankloppen voor kapitaal?

Lees meer...

Maak uw bedrijf toekomstbestendig met de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de MIA\Vamil

Behalve een lagere energierekening kunnen energiezuinige en duurzame investeringen u ook fiscale voordelen opleveren via de Energie-investeringsaftrek en de MIA\Vamil. Een deel van de kosten voor deze investeringen mag u aftrekken van de fiscale winst (EIA en MIA) en/of vrij afschrijven (Vamil).

Lees meer...

Hoe vol is het net nu werkelijk?

De energietransitie lijkt vast te lopen op het elektriciteitsnetwerk. Maar hoe vol is dat netwerk nu echt? En wat is eigenlijk vol? In het kennisprogramma van de vakbeurs Energie maakt Henry Lootens namens Fedet daar een aantal kritische kanttekeningen bij en daagt hij de sector uit om flexibeler te worden, maar ook om anders te gaan werken.

Lees meer...

Award voor de beste energie-innovatie

De energietransitie zet aan tot allerlei innovaties. Drie van die innovaties maken kans op de Innovative Energy Solution Award 2022. De drie genomineerden pitchen hun product tijdens de Vakbeurs Energie op dinsdag 11 oktober van 16.00 tot 16.30 uur.

Lees meer...

“Zonder het bestuur van de VvE’s was het niet gelukt”

Woningcorporatie Eigen Haard en de VvE’s Senso 1 en 2 staan aan het begin van een renovatie. Namelijk 935 Amsterdamse woningen in portiekflats aardgasvrij-ready maken. Gezamenlijk bezit van woningcorporatie en VvE’s in de wijk Holendrecht maakt de renovatie extra uitdagend.

Lees meer...

Battery as a service: Circulaire opslagoplossingen voor optimaal energieverbruik

Battery as a Service B.V. (BaaS B.V.) is ongeveer 2 jaar geleden gestart door Arne Eindhoven en Jeroen van der Werff. Zij gebruiken ongebruikte loodaccu’s uit datacentra om een lokale energieopslag voor het mkb te genereren.

Lees meer...

Vakbeurs Energie brengt oplossingen dichtbij

Energietekorten, prijsstijgingen en leveringsonzekerheid. Woningnood en de stikstofcrisis. Afgaand op de dagelijkse berichtgeving lijkt Nederland tot op het bot verdeeld. Heel anders is dat beeld op Vakbeurs Energie - tijdens de Nationale Energie Week in Den Bosch.

Lees meer...

Nieuwe handreiking voor installateurs: netinpassing en opslag bij zonnestroom

De file op het elektriciteitsnet (netcongestie) is maatschappelijk niet meer weg te denken. De impact ervan is soms groot en overheid, netbeheerders en initiatiefnemers zetten alle zeilen bij. De markt verwacht hierin steeds meer advies van installateurs bij het ontwerp en de installatie van zonne-energie-systemen, signaleert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees meer...

PIF isolatie: hoge isolatiewaarde, lagere arbeidskosten én schoon werken

Reflex isolatiefolie B.V. maakt reflecterende isolatiesystemen. Met de merken PIF Isolatie en PIF Home levert zij gecertificeerde systemen voor zowel de zakelijk als de particuliere markt.

Lees meer...