Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

De Innovatieroute Duurzaam Koelen. Loopt u mee?

Bezoekers van de Vakbeurs Energie kunnen deelnemen aan een Innovatieroute Duurzaam Koelen. Die voert langs vijf standhouders die in een korte pitch hun innovaties aan de deelnemers presenteren. De Innovatieroute Duurzaam Koelen is een initiatief van 54events in samenwerking met de NVKL, de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek.

Lees meer...

"We zien nog steeds mogelijkheden om ons energieverbruik verder te verminderen"

Smurfit Kappa Roermond Papier werkt al jaren aan het verminderen van energieverbruik, en daarmee de CO2-uitstoot van het bedrijf. "Het laaghangend fruit is al geplukt. Projecten die nu lopen hebben een langere terugverdientijd en zijn steeds minder rendabel. De Energie-investeringaftrek (EIA) is essentieel om deze projecten uit te voeren."

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 4: Bouwnext

“Samen met Studio M10, Goudstikker de Vries, hebben wij een integrale oplossing gevonden voor de vraag die er lag voor de flats in de Gestelse buurt van Brabant Wonen. Flat 1, een start van een serie appartementengebouwen voor sociale huur."

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 3: Woonconcept

Elke werkdag een gerenoveerde woning, met als doel: een energieneutrale woningportefeuille in 2050.  De praktijk loopt iets anders, Marien Schouls  is programmamanager Duurzaamheid bij Woonconcept en neemt u mee in zijn reis.

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 2: RVO

De kosten-batenafweging van verduurzamingsinvesteringen door de corporatiesector en de rekenkern (ontwikkeld door TU Eindhoven). “De rekenkern. Verduurzaming van bestaande woningen aan de hand van dynamische modellen en een supercomputer om energietransitie goedkoper en kwalitatief beter te maken. Voor individuele woningen en brede uitrolbaarheid ten behoeve van standaardisatie.”

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 1: Atriensis

Hybride installaties zijn een spijtvrije oplossing voor woningen in wijken waar het gasnet niet binnen 15 jaar vanaf nu verwijderd wordt. Hierdoor ontstaat meteen een flinke reductie van aardgasverbruik en daarmee uitstoot van CO2. Plus een fors voordeel voor de bewoner in de vorm van de lagere energierekening.

Lees meer...

Motor voor de versnelling van verduurzaming van bestaand vastgoed

Architect Reimar von Meding vertelt op 12 oktober tijdens de Corporatiedag Energietransitie tijdens de Vakbeurs Energie hoe de verduurzaming van bestaand vastgoed sneller en goedkoper kan. De directeur van architectenbureau KAW stond aan de basis van de Reimarkt-formule, waarmee ondertussen meer dan 4000 corporatiewoningen zijn verduurzaamd.

Lees meer...

Verloting onder bezoekers workshops PHOE: win een opleiding naar keuze!

Als partner van Vakbeurs Energie verloot energie-opleider PHOE een opleiding naar keuze, als prijs bij een verloting onder de bezoekers van hun workshop tijdens de beurs.

Lees meer...

Samsom, Verhagen, Terpstra, Demmers, Van Eijck en Henrar openen Vakbeurs Energie

Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom licht komende dinsdagochtend, tijdens de opening van Vakbeurs Energie 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, als digital keynote spreker dat pakket toe. Maxime Verhagen, Doekle Terpstra, Marjolein Demmers, Steven van Eijck en Theo Henrar gaan er daarna on stage over in gesprek.

Lees meer...

Laadpartner: AirQon “Laden=parkeren”

“Laden=parkeren betekent in essentie dat alle vormen van laden in de openbare ruimte qua exploitatie gelijk wordt gesteld aan de exploitatie van parkeren.” 

Lees meer...