Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

“ESD presenteert innovaties in energieopslag”

Energy Storage Day staat dit jaar in het teken van innovaties in energieopslag. Daar gebeurt enorm veel, zegt Jeroen Neefs van Energy Storage NL, zowel op het gebied van opslag in de vorm van elektriciteit en warmte als zogenaamde moleculenopslag. In een Techtalk zullen ook instituten en organisaties als TNO aangeven hoe zijn de innovaties op dit gebied stimuleren.

Lees meer...

“De uitdaging zit ‘m in beschikbaarheid en betaalbaarheid”

Welke rol gaat waterstof spelen voor verwarming van woningen en waar staan we nu? Dat zijn de vragen die centraal staan in de kennissessie ‘Waterstof in de gebouwde omgeving’ van de Dutch Hydrogen Days. Gespreksleider Jörg Gigler van Topsector Energie ziet een rol voor waterstof voor 1 tot zelfs 2 miljoen woningen.

Lees meer...

Opening subsidieregeling SDE++ op 5 september

De overheid wil de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 verminderen met ten minste 55% ten opzichte van 1990. De subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++), uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), draagt hieraan bij. Met deze subsidie stimuleren we bedrijven en non-profitorganisaties om grootschalig hernieuwbare energie op te wekken en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Lees meer...

Maak uw bedrijf toekomstbestendig met de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de MIA\Vamil

Behalve een lagere energierekening kunnen energiezuinige en duurzame investeringen u ook fiscale voordelen opleveren via de Energie-investeringsaftrek en de MIA\Vamil.  Een deel van de kosten voor deze investeringen mag u aftrekken van de fiscale winst (EIA en MIA) en/of vrij afschrijven (Vamil).

Lees meer...

Netcongestie: wat betekent het voor jou?

Door de sterk toenemende vraag naar elektriciteit, een explosieve groei aan bijvoorbeeld elektrische auto’s en de snelle opkomst van zonne- en windenergie, raakt ons stroomnet overbelast. Deze “netcongestie” zorgt er vervolgens weer voor dat bedrijven niet kunnen verduurzamen omdat ze geen aansluiting krijgen voor hun zonnepanelen of windmolenpark.

Lees meer...

Rubriek Elektrotechniek: Peter Teunis van DEHN

In deze rubriek vertellen specialisten uit de branche over de (onmisbare) rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging waar we als Nederland voor staan. Peter Teunis van DEHN Nederland b.v. licht toe in hoeverre elektrotechniek een rol speelt in het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken van de transitie.

Lees meer...

Rubriek Elektrotechniek: Marcel Wennekes van ABB

In Rubriek Elektrotechniek vertellen experts over de rol van elektrotechniek in de energietransitie als het gaat om het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken ervan. Deze maand: Marcel Wennekes van ABB.

Lees meer...

Landelijke aanpak netcongestie komt op stoom

De NVDE is blij dat het verzwaren van de elektriciteitsnetten de nodige aandacht krijgt. En dat er wordt gewerkt aan het flexibeler gebruiken van de netten, want het net is alleen op de piekmomenten vol.

Lees meer...

Norbert Schotte namens TVVL op Podium Energie

Norbert Schotte, transitiemaker en Gideonfanaat van het eerste uur, spreekt namens TVVL op Vakbeurs Energie. Een vooruitblik.

Lees meer...

Integrale beoordeling bouwwerken noodzakelijk voor de meest duurzame gebouwen

Energiezuinige woningen en gebouwen volgens de laatste stand van de technologie kunnen in de toekomst mogelijk niet gebouwd worden in Nederland.

Lees meer...