Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Partner Enpuls “Gemeenten aan de slag met Slimme Wijken Aanpak”

“De gemeenten Breda en Tilburg zijn gestart met verduurzaming van een blok woningen aan de hand van de Slimme Wijken Aanpak. Die is door Enexis-dochter Enpuls ontwikkeld. De aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid een start te maken met groepen bewoners voor een collectieve wijkaanpak.”

Lees meer...

Partner Fakton “Next step na de Transitievise Warmte: de energiestrategie"

"De Transitievisies Warmte (TVW) verschijnen inmiddels bij bosjes in de Nederlandse gemeenten. En dat is heel goed nieuws, want het laat zien dat in de meeste gemeenten inmiddels goed wordt nagedacht over hoe de gemeente voor zich ziet dat zij overgaat naar duurzame energie."

Lees meer...

Partner: NVI “Klimaatdoelen haalbaar en betaalbaar”

“Uit een door Berenschot gevalideerd rapport blijkt dat de CO2-reductiedoelstelling voor 2030 haalbaar is met 1,7 miljoen hybride verwarmingssystemen.”

Lees meer...

“Met de kennis van duurzaamheid andere problemen oplossen”

Anke van Hal, hoogleraar Duurzaam Bouwen bij het Center for Entrepreneurship, Governance & Stewardship aan de Nyenrode Business Universiteit, verzorgt op 14 oktober tijdens de Gemeentedag Energietransitie op de Vakbeurs Energie de keynote speech. In een kort interview licht ze alvast een tipje van de sluier op.

Lees meer...

Webinar Zonne-energie en netproblematiek en verdiepingssessies voor decentrale overheden

Expertise partner RVO organiseert zelf de komende weken óók weer de nodige kennissessies. Niet te missen voor hen die het aangaat!

Lees meer...

Vento, de ultra-lagetemperatuurradiator met koelfunctie

Een Vento ultra-lagetemperatuurradiator verwarmt uw woning met de laagste watertemperaturen, dus zuiniger, zonder dat u aan warmtecomfort moet inboeten.

Lees meer...

Heeft u als mkb-ondernemer weinig tijd om te verduurzamen?

Wilt u als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf uw bedrijf verduurzamen en heeft u daarbij hulp nodig? Vanaf 1 oktober 2021 is er een subsidieregeling: Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM).

Lees meer...

DSG steekt de zon in het net!

Duurzame energie is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Als installateur van middenspanningsinstallaties zorgen wij ervoor dat de grote hoeveelheden geproduceerde groene stoom veilig op het openbare net geïnjecteerd kunnen worden.

Lees meer...

Arcadis: ‘6 Biljoen euro nodig voor energietransitie’

Om de opwarming van de aarde binnen de 1,5 graad te houden, is wereldwijd onder andere een investering nodig van zeker 6 biljoen euro in hernieuwbare energie, becijferde advies- en ingenieursbureau Arcadis.

Lees meer...

Energy Storage Day: Energietransitie kan niet zonder opslag

Tijdens de Energy Storage Day 2021 onderzoeken we hoe het ervoor staat met de business case van verschillende energieopslag-technologieën.

Lees meer...