Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Nieuwe tools om energieprestaties van kantoorgebouwen te controleren

TVVL en Binnenklimaattechniek bieden met een gezamenlijk platform inzicht de energieprestatie van kantoorgebouwen.

Lees meer...

Cyberrisico’s in de huidige en toekomstige energiemarkt

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur maakt zich zorgen over veel omvormers op de Nederlandse energiemarkt. Een groot deel van het aanbod veroorzaakt storingen en wat betreft de beveiliging blijft er een hoop te wensen over. De RDI heeft waarschuwingen uitgedeeld en dreigt met boetes. ‘Deze ontwikkeling is het directe gevolg van de veranderingen in de energiemarkt. Voorheen waren er slechts een paar grote spelers die op hun beurt volledig aan de Europese wet- en regelgeving voldeden, inmiddels zijn er veel kleine energiebedrijfjes die het lastig vinden om aan deze normen te voldoen. Een ontwikkeling die gepaard gaat met cyberrisico’s,’ aldus GIGA Storage IT Technology Specialist Jip Rietveld.

Lees meer...

Rubriek Elektrotechniek: Henry Lootens van Stichting Gelijkspanning

In Rubriek Elektrotechniek vertellen experts over de rol van elektrotechniek in de energietransitie als het gaat om het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken ervan. Deze maand: Henry Lootens van Stichting Gelijkspanning.

Lees meer...

Effectief klanten op de hoogte brengen met Elektrotechniek.TV

Fedet, belangenbehartiger van en voor ondernemers in de elektrotechnische sector, is samen met haar partners het online video- en kennisplatform Elektrotechniek.tv gestart. Inmiddels zijn er zo’n 250 unieke bezoekers per dag te vinden op dit platform.

Lees meer...

EASE Marktmonitor 7.0: vraag naar opslag groter dan ooit

De Europese energieopslagkoepel EASE heeft haar zevende Market Monitor gepubliceerd in samenwerking met onderzoeksbureau LCP Delta.

Lees meer...

Subsidie om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen eerder open

Begin oktober 2022 vroegen maatschappelijk vastgoedeigenaren massaal de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) aan om hun vastgoed te verduurzamen. Door de grote interesse opent de nieuwe ronde van DUMAVA eerder, in september 2023.

Lees meer...

Wat Libéma betreft gaat duurzaamheid hand in hand met bedrijfseconomische haalbaarheid

Vakbeurs Energie wordt ieder jaar in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch georganiseerd. We gingen in gesprek met Jeroen Dona, divisiedirecteur beurzen en evenementen bij Libéma, het moederbedrijf van de Brabanthallen. Want in hoeverre matchen de ambities van de vakbeurs met die van de gekozen locatie?

Lees meer...

Subsidieloket verduurzaming mkb-bedrijven geopend

De Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) helpt mkb-ondernemers om hun bedrijf te verduurzamen. Aanvragen is mogelijk sinds 1 april 2023. In totaal is er een budget beschikbaar van € 14,4 miljoen.

Lees meer...

Oplossingen in duurzame opwekking en besparing

De instabiele energieprijzen maken ondernemen moeilijk. Voor veel ondernemers reden om te kiezen voor maatregelen die helpen in het besparen van energie. Op de overheidssite Zet ook de knop om vindt u verschillende -simpele- tips waarmee flinke besparingen te behalen zijn.

Lees meer...

Elektrotechniek, het hart van de energietransitie: Finder Relais

In deze maandelijks terugkerende rubriek vertellen specialisten uit de branche over de (onmisbare) rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging waar we als Nederland voor staan. Managing Director Martin Eijsink van Finder Relais licht toe in hoeverre elektrotechniek een rol speelt in het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken van de transitie.

Lees meer...